Yleistilanne koulutoimessa ja mahdollinen lähiopetukseen paluu

Rautalammin koululaitoksessa on nyt todettu kolme positiivista koronatartuntaa. Tästä syystä Kerkonjoen koulun oppilaat, Kerkonjoen esiopetuksen oppilaat ja Matti Lohen koulun luokat 2A, 2B, 5B ja 6A sekä alakoulun pienryhmä on määrätty etäopetukseen.

Rautalammin koulutoimessa on tämän hetkisten laskujen mukaan mahdollisesti jopa 80 koronavirukselle altistunutta oppilasta ja henkilökunnan jäsentä. Se, että tartuntaketjut saadaan selvitettyä ja viralliset karanteenipäätökset tehtyä tulee viemän jonkin aikaa. Tässä akuutissa vaiheessa tärkeintä on lisätartuntojen ehkäisy ja riskiryhmien suojelu sekä terveydenhuollon riittävästä hoitokapasiteetista huolehtiminen.

Altistumiset ovat tapahtuneet Matti Lohella tiistaina 10.11. keskiviikkona 11.11. ja maanantaina 16.11 ja Kerkonjoen koululla tiistaina 17.11. Etäopetukseen määrätyt ryhmät palaavat lähiopetukseen aikaisintaan maanantaina 30.11. Tilanteeseen voi vielä tulla muutoksia.

Karanteenin omaiset olosuhteet

Etäopetuksessa olevat oppilaat ovat tällä hetkellä karanteenin omaisissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että oman lähipiirin ulkopuolisia kontakteja tulee välttää. Karanteenin omaisissa olosuhteissa olevien ei tule mennä harrastuksiin tai kavereiden luokse tai muihin tilanteisiin, joissa voi joutua kontaktiin perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Tällä hetkellä karanteenin omaiset olosuhteet koskevat etäopetukseen asetettuja oppilaita ja koulun henkilöstöä. Muut perheenjäsenet, jos ovat oireettomia, voivat jatkaa arkea normaalisti. Sisarukset voivat käydä koulussa, harrastuksissa ja huoltajat töissä.

Karanteeniin asettaminen ja tartuntatautipäivärahan hakeminen

Koska tämänhetkinen etäopetukseen siirtyminen on opetuksen järjestäjän päätös, ei sen perusteella voi vielä hakea Kelan tartuntatautipäivärahaa. Sisä-Savon terveydenhuollon tartuntataudeista vastaava henkilöstö kartoittaa vielä tautiketjuja ja asettaa henkilöitä viralliseen karanteeniin sitä mukaa, kuin he tarpeelliseksi näkevät. Virallisen karanteenin määrää päätöksellään Sisä-Savon tereydenhuollon infektiotaudeista vastaava lääkäri. Tästä karanteeniin asetetut henkilöt saavat aikanaan virallisen todistuksen, jonka perusteella esimerkiksi huoltajat voivat hakea Kelan tartuntatautipäivärahaa.

Jos epäilet tartuntaa, ole yhteydessä Sisä-Savon koronainfoon 044 413 1257.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Lue lisää:

« Uutishuone