Joukkoliikenne, linja-autot ja taksit

Paikallisliikenne ja kutsutaksit

Rautalammin sisäinen matkustaminen onnistuu koulukuljetusten yhteydessä. Koulukuljetuksissa pääsevät kulkemaan myös muut matkustajat, mikäli niissä on tilaa.

Koulukuljetusaikataulut, lv. 2020-2021 (PDF)

Lisäksi Rautalammin joukkoliikenteeseen kuuluvat kutsutaksit, jotka kulkevat Rautalammin keskustasta Myhinpäähän kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Auto lähtee Myhinpäähän klo 8.30 S-Marketilta, josta ajetaan Myhinpäähän hakemaan kylälle tulijat. Kutsutaksin reitti kulkee maanantaisin Hankamäen kautta ja perjantaisin Konnekosken kautta. Kerkonkosken kutsutaksi ajetaan kesäaikaan tiistaisin ja kouluaikaan kyyti ajetaan yhdistettynä koulukyyteihin. Kyyti tilataan ennakkoon edellispäivänä puhelimitse numerosta 040 163 2517. Kutsutakseja ajaa Savolux.

Linja-autoliikenne

Rautalammille saapuvia ja Rautalammilta lähteviä linja-autoliikenteen vuoroja voi etsiä liikennöitsijöiden omilta  sivuilta tai esimerkiksi useita eri tietoja yhteen kokoavasta Perille.fi -palvelusta.

Matkahaun tarjoaa © perille.fi

Lähin kaukoliikenteen pysäkki on Koskelo (Suonenjoki). Kaukoliikennevuoroja voi etsiä esimerkiksi sivustoilta matkahuolto.fi ja onnibus.com

Sisä-Savon Tilataksi oy:n (SSTT OY) kuljetukset Rautalammille Etelä-Konneveden kansallispuistoon Kuopiosta joka toinen lauantai alkaen 5.9.2020 sekä Jyväskylästä joka toinen lauantai alkaen 12.9.2020.
Näillä bussikyydeillä pääsee myös Rautalammilta Kuopioon ja Jyväskylään ostoksille tai kaupungin vilskeeseen päiväksi. Bussi kulkee Kuopioon mennessä ja sieltä palatessa Matkuksen kautta.

Taksit

Rautalammilla taksipalveluja tarjoavat:

  • A. Suurosen auto, puh. 0400 271 579
  • Rautalammin Auto Oy, puh. 017-511 811, www.rautalamminauto.fi
  • Savolux, puh. 020 017017, www.savolux.fi
  • Sisä-Savon Tilataksi Oy, puh. 765 3398, www.sisasavontilataksi.fi
  • Taksiautoilija Jukka Markkanen, puh. 0400 380 355

Junaliikenne

Rautalammilla ei ole omaa juna-asemaa. Lähin asema sijaitsee Suonenjoella. Tarkemmat aikataulut voit tarkastaa osoitteesta vr.fi tai VR Matkalla -apista. Ks.  myös ”Taksi Savolux” mainos yläpuolella.