Joukkoliikenne, linja-autot ja taksit

Paikallisliikenne ja kutsutaksit

Rautalammin sisäinen matkustaminen onnistuu koulukuljetusten yhteydessä. Koulukuljetuksissa pääsevät kulkemaan myös muut matkustajat, mikäli niissä on tilaa.

Lisäksi Rautalammin joukkoliikenteeseen kuuluvat kutsutaksit, jotka kulkevat Myhinpäähän ja Kerkonkoskelle.

Rautalammin keskustasta Myhinpäähän ajetaan kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Auto lähtee Myhinpäähän n. klo 8.30 S-Marketilta, josta ajetaan Myhinpäähän hakemaan kylälle tulijat. Lähtö Myhinpäästä n. klo 9.00. Kutsutaksin reitti kulkee maanantaisin Hankamäen kautta ja perjantaisin Konnekosken kautta.

Kerkonkosken kutsutaksi ajetaan kesäaikaan tiistaisin ja kouluaikaan kyyti ajetaan yhdistettynä koulukyyteihin. Kyyti lähtee n. klo 9.00 ja reitti Kerkonkoski-Pakarila-Rautalampi-Kerkonkoski-Pakarila

Asiointikuljetukset linja-auton taksoilla.

Kyyti tilataan ennakkoon edellispäivänä klo. 18.00 mennessä puhelimitse tai tekstiviestillä numerosta 040 163 2517. Kutsutakseja ajaa Savolux.

Linja-autoliikenne

5.6.2023 -9.8.2023 Rautalammin julkinen liikenne paranee. Rautalammilta Suonenjoen kautta Kuopioon on maanantaista perjantaihin kolme bussivuoroa. Lauantaisin Kuopioon pääsee yhdellä vuorolla. Joukkoliikennetarjonnan uutuutena on sunnuntai-illan vuoro Suonenjoelle ja Suonenjoelta. Katso reitin tarkat aikataulut allaolevasta linkistä.

Rautalampi-Suonenjoki-Kuopio ja Kuopio-Suonenjoki-Rautalampi

Rautalammille saapuvia ja Rautalammilta lähteviä linja-autoliikenteen vuoroja voi etsiä liikennöitsijöiden omilta  sivuilta tai esimerkiksi useita eri tietoja yhteen kokoavasta Perille.fi -palvelusta.

 

Matkahaun tarjoaa © perille.fi

Lähin kaukoliikenteen pysäkki on Koskelo (Suonenjoki). Kaukoliikennevuoroja voi etsiä esimerkiksi sivustoilta matkahuolto.fi ja onnibus.com

Taksit

Rautalammilla taksipalveluja tarjoavat:

  • A. Suurosen auto, puh. 0400 271 579
  • Rautalammin Auto Oy, puh. 017-511 811, www.rautalamminauto.fi
  • Savolux, puh. 020 017017, www.savolux.fi
  • Sisä-Savon Tilataksi Oy, puh. 765 3398, www.sisasavontilataksi.fi
  • Taksiautoilija Jukka Markkanen, puh. 0400 380 355

Junaliikenne

Rautalammilla ei ole omaa juna-asemaa. Lähin asema sijaitsee Suonenjoella. Tarkemmat aikataulut voit tarkastaa osoitteesta vr.fi tai VR Matkalla -apista.