Harrastusmahdollisuuksia

Rautalammilla on paljon harrastusmahdollisuuksia urheilusta ja liikunnasta musiikkiin ja käsitöihin. Esittelemme tässä niistä joitakin.

Rautalammilta löytyy tekonurmella varustettu urheilukenttä, jolla voi harrastaa esimerkiksi yleisurheilua, jalkapalloa tai pesäpalloa, sekä osallistua erinäisiin yleisiin vuoroihin. Vuoroja voi varata myös itse omaan tarkoitukseen. Urheilukentän vierellä on tenniskenttä, ja talvisin löytyy myös luistelukelpoinen jää sekä jääkiekkokaukalo.

Rautalammilta löytyy kaksi liikuntasalia. Toinen on vastaremontoidussa lukiossamme, aulasta vasemmalla. Kellarikerroksesta löytyy myös punttisali. Toinen liikuntasali löytyy Matti Lohen Koulun yhteydestä, mistä löytyy myös kunnan uimahalli ja kuntosali. Matti Lohen Koulun liikuntasali on suurempi, ja siellä on valmiudet hieman laajempaan valikoimaan sisäpelejä.

Lukion sali on oppilaiden käytössä koulupäivinä silloin, kun muita varattuja aikoja ei ole. Lukion salille ja Matti Lohen Koululle voi myös varata salivuoroja omalle ryhmälle. Lukiolaisilla on perinteisesti ollut oma vuoro, jolloin tehdään mitä halutaan.

Lukion läheltä, Latsinmäeltä löytyy 18 korin Frisbeegolf-rata monipuolisine ratoineen. Latsinmäellä on myös paljon lenkkipolkuja.

Kylän keskellä pankin vieressä on uusi skeittiramppi skeittailuun ja scoottailuun. Myös rullaluistimia käytetään.

Musiikkimahdollisuuksia on kotona soittelun lisäksi mahdollista kouluaikaan useimmiten käyttää musiikkiluokkaa. Ainakin Kansalaisopisto tarjoaa viikottain laulu- ja soittotunteja pitkin lukukautta.

Rautalampi sijaitsee järvien keskellä, joten löydät varmasti aina järven, jonne voi lähteä uimaan tai hengailemaan kavereiden kanssa.

Ympäri kuntaa löydät paljon kauniita maisemia ja hyviä luontopolkuja lenkkeilyyn. Talvisin voit myös löytää hiihtolatuja.

Kirjaston alakerrasta löytyy nuorisotilat, joiden aukioloajat löydät kunnan sivuilta. Nuorisotiloissa on paljon eri keinoja viettää vapaa aikaa, kuten lautapelejä, biljardi, pingis sekä pleikkarit. Nuorisotiloja voi myös varata maksutta nuorisotapahtumia varten, ja siellä voi näin järjestää esimerkiksi käsityötapahtumia, lautapelitapahtumia, LAN-tapahtumia tai mitä ikinä vain keksitkään.

Lisäksi Ratsastuskeskukselta löytyy tekemistä myös ratsastustuntien ulkopuolelta 🙂

Chatbot