Aktiviteetit

Rautalammilla ei tarvitse aktiivisen lomailijan olla jouten – tekemistä löytyy koko perheelle!

Ratsastus

Rautalampi on Pohjois-Savon oma hevospitäjä. Hevosharrastajat voivat vaeltaa issikoilla tai nautiskella koulu- ja esteratsastuksesta hyvillä hevosilla. Rautalammin ratsastus-tarjonnan laadukkuudesta kertoo sekin, että paikkakunnalla on toiminut ratsastuslukio menestyksekkäästi jo useamman vuoden.

Tutustu meihin:
Rautalammin Ratsastuskeskus
Elämysten ja Ystävyyden Kartano
Lehtolan tila
Rautalammin Ratsastuslukio

Kalastus

IMG_4327

Rautalampi on tunnettu upeista koskistaan. Rautalammin reitin taimenta tullaan narraamaan pitkienkin matkojen päästä uudestaan ja uudestaan. Järvikalastukseen on myös erinomaiset mahdollisuudet. Rautalammin alueella on lukuisia kalaisia pikkujärviä ja muutama isompikin vesistö, joista nousee useimpia suomessa kalastettuja kalalajeja taimenesta ja hauesta ahveniin ja särkikaloihin.

Konnekoski

Kosken istutuslajeina ovat taimen ja harjus. Luontaisia saalislajeja ovat taimen, siika, ahven ja hauki. Salittuja kalastusmenetelmiä koskessa ovat heittokalastus, perho-kalastus ja usitelu. Palveluvarustukseen kuuluu heittolaituri sekä nuotiokatos ja wc.

Luvat Konnekoskeen:
Neste huoltoasema Pöyhönen
puh. 017-530080
Törmälän loma- ja kurssikeskus
puh. 017-537332

Nokisenkoski

Nokisenkosken rannat ovat helppokulkuisia ja soveltuvat kaikenikäisille kalastajille. Koskeen istutetaan pääsääntöisesti Rautalammin reitin taimenta ja harjusta. Nokisenkoskella palvelee kesäaikaan kioski, muita palvceluita ovat laiturit, iso parkkipaikka, nuotiokatos sekä wc.

Kalastusluvat Nokisenkoskeen:
Lauri Laakkonen puh. 0400-195098
Nokisenkosken kioski (kesä-elokuu) puh. 040-7438700
Suonenjoen Urheiluliike puh. 017-511067
Myllykosken kievari, Iisvesi puh. 017-515229
Artteli Shop, Rautalampi
Pankki tilinro 538907-578339
Saaja: Vaajasalmen osakaskunta.

Mehtiönkoski

Erämaan rauhassa sijaitseva Mehtiönkoski saa alkunsa Mehtiönjärvestä laskien 500 m päässä Keskisenjärveen. Koski on kalataloudellisesti kunnostettu uittojen jäljiltä. Nykyisin koskesta voi tavoittaa taimenia. Koski soveltuu erinomaisesti perho- ja uistinkalastukseen keveillä välineillä.

Kalastusluvat Mehtiönkoskeen:
Green Trail  015-348 444 ( Pieksämäki)
Janoinen Karhu   (Rautalampi)
Jari-Pekka  014-846 211 ( Hankasalmi)
Rautia Hankasalmi  0207418200 Keskustie 24 Hankasalmi)
Shell Koskelo  017-519522 (Ysitie 3399 Suonenjoki)
Urheilu Tenhunen  015-228595 (Keskuskatu 7 Pieksämäki)

Metsästys

Rautalammin alueella on hyvät mahdollisuudet pienriistan sekä hirvenmetsästykseen. Palveluja tarjoavat yitykset ovat ammattitaitoisia ja huolehtivat siitä että metsästysretki sujuu paitsi elämyksellisesti, myös turvallisesti. Voit tilata räätälöydyn metsästyspaketin ja valita riistaeläimeksi joko sorsan, fasaanin, metsäkanalinnun, jäniksen, kyyhkyn, pienpedon tai hirven. Laajat metsästysalueet, koulutetut oppaat, runsaat oheis-palvelut ja aito takaavat onnistuneen ja turvallisen metsästyskokemuksen niin aloitteleville metsästäjille kuin pidemmälle ehtineillekin. Laajat ja riistarikkaat alueet sopivat myös koirien koulutukseen.

Tutustu meihin:
Willen Jahdit
Elämysten ja Ystävyyden Kartano

Mönkijäsafarit

DPP_0001

Mönkijäsafarille koet vauhdin hurmaa ja nautit kauniista luonnosta. Safareiden aluksi tutustumme kalustoon, ajotekniikkaan ja turvallisuuteen. Ryhmän kokoonpano ja kuskien toiveet aina muokkaavat safarin vaativuuden ja lopullisen reitin. Reittejä löytyy aina helposta vaativaan. On mahdollista ajaa pellolla, metsässä, metsäautoteillä, nousta vaativampia vuorenrinteitä… Matkalla näet kauniita ja vaihtelevia maisemia Savon sydämessä. Vain mielikuvitus on rajana.

Varaukset ja lisätiedot:
Kurkiniemen tila
puh. 0400 – 876 876
kurkiniemi@pp1.netsor.fi

Vaeltaminen ja retkeily

DPP_0007

Jos haluat vaeltaa luonnonrauhassa ja -kauneudessa, Etelä-Konneveden kansallispuisto on paikka juuri sinulle. Maaston korkeuserot ja monipuoliset maisemat takaavat, että näkymät ovat huimat: kulje kalasääksien kotimailla, kiipeä korkeille kallioille, katsele kirkasta Konnevettä – reiteistä löytyy vaellettavaa niin muutamaksi tunniksi kuin useammaksikin päiväksi.

Etelä-Konneveden patikointikartta

Melonta

6-2012äijinpolovi-suomimeloo-jylyhä 181

Vaeltaminen ei ole suinkaan ainoa tapa tutustua kansallispuistoon – mikset tulisi vesitse? Kiinnostavat sinua sitten Konneveden aavat taikka Kerkonkosken kuohut, kajakki on oiva väline kokea kapeikot ja kellua leppeillä laineilla. Omat kajakki on helppo laskea vesille useilta venepaikoilta, ja jos et sellaista vielä omista, käy vuokraaminenkin kätevästi.

KalajaRetkeily

puh. 040 553 5975

info@kalajaretkeily.fi

Veneily

Etelä-Konneveden kansallispuiston vesille sopii isommallakin aluksella! Purjehdi kalasääksien valvovan silmän alla, kulje silokallioiden kylkeä ja pulahda uimaan – maisemat ovat kauniita! Kansallispuistoon pääsee purjehtimalla Kivisalmen läpi. Pienemmän veneen voi laskea Rautalammin Kalasataman liuskaa pitkin. Kansallispuistossa on hyviä rantautumispaikkoja sekä palveluita veneilijälle.

Kansallispuiston palvelut