Draamaopinnot

Rautalammin lukion Satulateatteri

Pääset mukaan Satulateatterin toimintaan valitsemalla teatteri-ilmaisun ja taiteiden kursseja. Vuosittain teemme vähintään yhden näytelmän, jota esitetään yleisölle päivä- ja iltanäytöksinä (yleensä 6-8 esitystä). Näyttelemisen lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua lavastukseen, puvustukseen, maskeeraukseen sekä valo- ja äänitekniikkaan. Lisäksi voit päästä hyödyntämään soitto-, laulu- ja tanssitaitojasi.

 

Teatteri-/taidekurssit

TI – Teatteri-ilmaisun kurssi – draaman ja teatteri-ilmaisun perusteita. Tutustutaan ilmeiden ja kehon viesteihin, kehitetään vuorovaikutustaitoja, etsitään omia ilmaisullisia vahvuuksia. Kurssin lopussa tehdään pienryhmissä oma työ, joka voi olla esim. video, kuunnelma tai draamallinen esitys.

 

TA01 – Monitaiteellinen musiikkiprojekti. Eri taiteenalojen, esim. musiikin, kuvataiteen, luovan kirjoittamisen, näyttelemisen, kautta toteutetaan projekti yhdessä muiden kanssa. Useimmiten projektina on näytelmä, johon voi osallistua omien intohimojensa mukaan.

TA02 – Nykytaiteen keinoin. Taidetta käytetään osallistumisen ja vaikuttamisen muotona. Teknologiat ja ilmaisun keinot valitaan yhdessä opiskelijoiden kanssa. Kurssilla toteutetaan monitaiteellisia teoksia, produktioita ja esityksiä erilaisiin ympäristöihin.

TA03 – Taidetta kaikilla aisteilla. Tutustutaan taiteen ja kulttuurin merkitykseen elämässä. Opiskelijoille merkityksellisiä teemoja ja aihepiirejä käsitellään taiteiden keinoin ja niitä yhdistellen. Kurssi toteutetaan vähintään kahden taiteenalan välisenä kokonaisuutena.

TA04 – Taide vaikuttamisen välineenä. Laajennetaan ymmärrystä muista ihmisistä, ryhmistä, yhteiskunnasta ja omasta itsestä ilmaisullisesti. Opitaan tunnistamaan erilaisia tunnetiloja, sanatonta viestintää, niin omassa toiminnassa kuin muissakin, sekä erilaisia taiteen vaikutuskeinoja ympäröivässä maailmassa.

Teatteridiplomi –  Lukiodiplomikurssin kesto on 38 tuntia eli yhden lukiokurssin mittainen. Jotta opiskelija voi osallistua diplomikurssille, hänellä on oltava suoritettuna vähintään kolme teatteritaiteen / ilmaisutaidon / draaman tms. kurssia á 38 tuntia.

Opiskelija laatii oman teatteri-ilmaisullisen, jonkin osa-alueen, itsenäisen työn. Työ voi olla näytelmän käsikirjoitus, ohjaussuunnitelma, ohjaus tms. häntä erityisesti kiinnostava teatteri-ilmaisun osa.

 

Satulateatterin esittämät näytelmät

Persoonallisuushäiriö -Do you love me?* 2020

Syyria, Salaatin liitoteoria* 2019
Reformaatio* 2018

Viänänen goes to the Jatkosota* 2017

Kadonnut Odysseus 2016

Juicen lauluihin perustuva näytelmä 2015

Liisa Ihmemaassa 2014

Syrra kevät 2013

Miehiä ja Naisia* syksy 2012

Ronja Ryövärintytär kevät 2012

Vahvat juuret*

Sohvaperunalastuja*

Isin talviuni

Sinisen planeetan villit lapset

Rautalampi GO GO*

Kaniman

Jääkuvia

Peppi Pitkätossu

Robin Hood

Pastori Liimataisen maalliset murheet

Pekka Töpöhäntä

Mekin tehtiin rakkautta*

Häräntappoase

*merkityt täysin omaa tuotantoa