Pestuumarkkinat

Rautalammin suurin tapahtuma! 

Pestuu tiedote myyjille 2018
Aluekartta 2017

Rautalammin Pestuumarkkinoita on järjestetty vuodesta 1821. Niitä vietetään perinteisesti syyskuun toisena viikonloppuna.Tänä vuonna pestuumarkkinat järjestetään 8.-9.9.2018.

Sään suosiessa markkinavieraita on lähivuosina ollut jopa yli 15 000. Pestuumarkkinoiden nimi juontaa juurensa entisajan syysmarkkinoista, joissa pestattiin eli palkattiin uutta palvelusväkeä maatilojen rivistöihin. Piikojen ja renkien pestaus on edelleen osa pestuuperinnettä, nykyään tosin hyväntekeväisyyshuutokaupan muodossa.

Savon vetovoimaisimmilla markkinoilla voi kokea tuhansien pestuuvieraiden, yli kahdensadan markkinateltan ja rompetorin luoma ainutkertaista pestuutunnelmaa! Pestuumarkkinoiden pääalue on keskellä kylää, Satakielisten tiellä kulkeva Pestuuraitti. Markkinakojujen täyttämä Pestuuraitti on ainoastaan jalankulkijoiden käytössä. Pestuulava sijaitsee Keskuspuiston vieressä.

Rautalammilla järjestetään Pestuumarkkinoiden yhteydessä valtakunnallinen Raittisoittokilpailu. Kilpailun tarkoituksena on elvyttää pestuumarkkinoiden soittoperinnettä ja edistää katusoittokulttuuria sekä tuoda esiin uusia katusoittajakykyjä. Voittajalle on luvassa 1000 euron rahapalkinto! Instrumentti ja tyyli on vapaa. Kilpailu tapahtuu akustisessa hengessä. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä demon tai videolinkin 10.8.2018 mennessä osoitteeseen jiipee.jetsu@rautalampi.fi. Soittoporukan koolla ei ole väliä – meininki ja tunnelma sekä tietenkin vuorovaikutus yleisön kanssa on tärkein!

Raittisoitto2018

Ohjelman koordinointi
Pirkko Annala, vs.kulttuurisihteeri, Rautalammin kunta
040 672 7170
pirkko.annala@rautalampi.fi

Markkinamyyjien yhteyshenkilö
Pertti Postari, Rautalammin Pestuut -seurayhtymä
050 307 0312
perttipostari@gmail.com

Raittisoittokilpailu
Jiipee Jetsu, Rautalammin RockMuusikot ry
040 7335752
jiipee.jetsu@rautalampi.fi

pestuumarkkinatlogo