Palvelu on yksilöllistä tukea ja valmennusta työnhakuun; soveltuvien työtehtävien ja ammattialojen selkeyttämiseen, työpaikan löytämiseen ja työn aloittamiseen.
Palvelu voi olla myös tukea työkokeilupaikan löytämiseen ja ammatillisten jatkosuunnitelmien työstämistä työkokeilun aikana. Tavoitteena on löytää keinot, miten soveltuvaksi todettu työ on saavutettavissa työkokemuksen kartuttamisen tai opiskelun kautta.
Tämän päivän työelämä edellyttää jatkuvaa ammatillisen osaamisen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistä. Työllisyyspalvelut tarjoaa keskustelumahdollisuuden ammatillisen suunnan selkeyttämiseen, koulutusvaihtoehtojen ja opiskelumuotojen kartoittamiseen sekä tarvittaessa opiskelupaikan hakemiseen.
Palkkatuella voi työllistyä yrityksiin tai yhdistyksiin. Työjaksoja järjestetään ensisijaisesti henkilöille, joiden työttömyys on vaarassa pitkittyä tai on pitkittynyt. Palkkatuetun työn ja ohjauksen keinoin tuetaan työnhakijan mahdollisuutta kehittää ammatillisia valmiuksiaan ja osaamistaan sekä tuetaan siirtymistä avoimille työmarkkinoille tai opiskeluun. Palkkatuetun työn kesto on pääsääntöisesti 5 kk, TE-toimiston linjausten ja määrärahojen puitteissa. Palkkatuen kesto perustuu työnhakijan työttömyyden kestoon ja osaamisen kehittämisen tarpeeseen.
Palkkatuettuun työhön hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan kunnan työllisyyspalveluihin tai Pohjois-Savon TE-toimistoon.
Yrityksiin ja yhdistyksiin työllistyessä olemme yhteistyökumppani työllistymistä tukevien palvelujen ja palkkatukimahdollisuuksien selvittelyssä. Olemme tarvittaessa tukena työjakson toteuttamisessa ja käynnistämisessä.
Monialainen yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden saada palvelua, jossa TE-toimisto, hyvinvointialue ja Kela yhdessä arvioivat työnhakijan palveluntarpeet, suunnittelevat työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet, ohjaavat palveluun sekä vastaavat suunnitelman etenemisestä. Kunnan työsuunnittelija voi olla mukana prosessissa asiakkaan toiveesta.
Palvelu on kohdennettu työhakijoille, jotka:
Ohjaus voidaan liittää joustavasti kuntouttavan työtoimintajakson yhteyteen tukemaan kuntoutujan kokonaisvaltaista osallisuutta ja työelämään siirtymistä. Tavoitteena on realististen työllistymisen jatkosuunnitelmien laatiminen ja asteittainen toteuttaminen työtoimintajakson aikana. Tarpeen mukaan myös työ- ja toimintakyvyn kartoitus ja palveluohjaus voi sisältyä työllisyyspalvelujen ohjaukseen.
Työ- ja toimintakyvyn kartoitus
Työ- ja toimintakyvyn kartoitusta toteutetaan ohjatun työkokeilun tai kuntouttavan työtoiminnan yhteydessä toiminnallisen havainnoinnin keinoin. Lääketieteellisten työ- ja toimintakyvyn rajoitteiden selvityspalvelut hankitaan ostopalveluna. Ohjaamme hakeutumaan myös Kelan ja vakuutuskuntoutuksen ammatillisen kuntoutuksen piiriin. Selvittelyt ovat tarpeen tilanteessa, jolloin työnhakijan terveydentila oleellisesti rajoittava tai estää työelämässä selviytymisen.
Ammatillinen koulutus (sisäinen linkki)
Savon Villi Länsi -sivustolla linkkejä avoimiin työpaikkoihin
Työvoimakoulutusten haku, TE-palvelut
Työpaikkojen haku, TE-palvelut