Jätehuolto

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kiinteistön päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Palveluihin kuuluvat jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet.

Jätekukon lajitteluasemille kotitaloudet ja yritykset voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi. Tavallista jäteastiaan kuuluvaa talousjätettä ei vastaanoteta lajitteluasemille.

Rautalammin lajitteluasema löytyy osoitteesta: www.jatekukko.fi/rautalampi , josta löydät ajantasaiset aukioloajat sekä muun ohjeistuksen.

Jätekukon asiakaspalvelu (vaihde) puh. 017 3680 152, asiakaspalvelu@jatekukko.fi

 

Viher-ja puutarhajätepiste Toholahdessa on SULJETTU pysyvästi. Uusi paikka on valmisteilla ja siitä ilmoitamme heti kun se on käytössä.

Jätelautakunta

Savo-Pielisen jätelautakunta on kuntien yhteinen toimielin, joka hoitaa jätelain mukaiset jätehuollon viranomaistehtävät. Jätelautakunta päättää mm. jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja jätehuollon palvelutasosta. Jätelautakunnassa on 11 jäsentä, jotka edustavat toimialueen eri kuntia tai seutukuntia. Lautakunnan vastuukuntana toimii Kuopion kaupunki. Jätelautakunnan toimintaan voi tutustua verkkosivuilla www.jatelautakunta.fi. Savo-Pielisen jätelautakunnan asiakaspalvelu puh. 017 185 668, jatelautakunta@kuopio.fi

Jätehuollon valvontatehtävät kuuluvat Rautalammin kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle.

Rautalampi kuuluu Savo-Pielisen jätelautakuntaan. Lautakunnan pöytäkirjat löydät Jätelautakunnan pöytäkirjat.