Lähisuhdeväkivalta

Hyödyllisiä linkkejä lähisuhdeväkivaltaan

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Puhelinnumero: 080 005 005.

Nollalinja auttaa: kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan ja ammattilaisia ja viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

https://www.nollalinja.fi/

 

Lyömättömän linjan asiakkaaksi voivat hakeutua kaikki henkistä tai fyysistä väkivaltaa seurustelukumppaniaan, puolisoaan, lastaan tai muuta läheistään kohtaan käyttäneet miehet, sekä myös miehet, jotka pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa tai haluavat arvioida omaa ja perheensä avun tarvetta.

Työskentely voi tapahtua verkossa. Toimipiste Kuopiossa.

https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/

 

Kuopion ensikotiyhdistys tarjoaa paikan, jossa lähisuhde- ja perheväkivallasta tai sen uhasta voi puhua luottamuksellisesti ammattilaisen kanssa. Työskentelemme yhdessä kanssasi, jotta arkesi olisi turvallista.

https://ensijaturvakotienliitto.fi/kuopionensikoti/apuasinulle/vakivallasta-selviaminen/

 

Turvallinen perhe -hankkeen (jatkuu 2021–>) tarkoitus on saada lähisuhdeväkivalta loppumaan parisuhteessa ja sitä kautta perheessä. Menetelminä hankkeessa ovat paritapaamiset ja monipariskuntaryhmä. Kohderyhmänä on Pohjois-Savon alueella asuvat pariskunnat, joiden parisuhteessa esiintyy väkivaltaa sekä lapsiperheet, joissa vanhempien välillä on väkivaltaa.

https://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/turvallinenperhe/

 

Pelotta-hanke (jatkuu 2021–>). Tukea lähisuhteissa väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille lapsille ja aikuisille. Pelotassa lähisuhde- ja perheväkivallasta tai sen uhasta voi puhua luottamuksellisesti ammattilaisen kanssa. Työskentelemme yhdessä kanssasi, jotta arkesi olisi turvallista.

Yksilö- ja perhekohtaistatyöskentelyä, vertaistukea ryhmätoiminnasta.

Asioida voi maksutta, tarvittaessa nimettömänä tai etäyhteydellä.

https://ensijaturvakotienliitto.fi/kuopionensikoti/apuasinulle/vakivallasta-selviaminen/

 

Nettiturvakodista löydät infoa ja materiaalia. Tarjolla myös Turvakamu-sovellus lasten ja nuorten turvaksi.

https://nettiturvakoti.fi/

 

THL:n sivustolta löydät kattavasti tietoa lähisuhdeväkivallasta. Mitä lähisuhdeväkivalta on? Mikä nostaa lähisuhdeväkivallan riskiä? Millaisia vaikutuksia lähisuhdeväkivallalla on?

https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/tyon_tueksi/vakivallan-ehkaisy/lahisuhdevakivalta

 

MLL tukee perheitä väkivallan keskellä. Lapsi voi olla väkivaltaisessa perheessä näkijä, kokija, kohde ja/tai väline. Sivustolla on myös chat-palvelu, jossa asioita voi jakaa anonyymisti.

https://www.mll.fi/vanhemmille/tukea-perheen-huoliin-ja-kriiseihin/vakivalta-perheessa/

 

Lasten ja nuorten mielenterveystalo kokoaa tietoa mielenterveyteen vaikuttavista tekijöitä sekä tarjoaa tukea perheille. Miten perhevakivalta voi näkyä lapsen/nuoren käytöksessä?

https://www.mielenterveystalo.fi/lapset/vanhemmille/perhe_ja_vanhemmuus/perhetta_kuormittavat_tapahtumat/Pages/perhevakivalta.aspx

https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/Pages/default.aspx

 

Ensi- ja turvakotiliitolla on vinkkejä mm. väkivallan puheeksi ottamiseen ja lasten/nuorten kanssa työskentelyyn.

https://ensijaturvakotienliitto.fi/tukea-ammattilaiselle/perhe-ja-lahisuhdevakivalta/ota-vakivalta-puheeksi/