Näyttelyt

Veli-Matti Miettisen ”Sieluni silmin – mieleni maisemia” näyttely kirjaston galleriassa 2.2.-29.2.

Tervehdys taiteilijalta:
”Olen Veli-Matti Miettinen, 68-vuotias värisokea harrastelijataiteilijaSynnyin Juankoskella ja nuoruusvuosinani muutin Kuopioon. Opiskelin kansalaisopiston kursseilla taiteen eri tekniikoita ja pääsin Limingan taidekouluun opiskelemaan maalaamista, piirtämistä ja metalligrafiikkaa. Ehdin suorittaa siellä vain syyslukukauden, kun elämäntilanteeni takia sairastuin henkisesti ja opinnot jäivät katkolle.

Taide on kuitenkin kulkenut mukanani 40 vuoden ajan välillä enemmän, välillä vähemmän. Tällä hetkellä asun Kierinniemen Hoitokodissa, jossa olen kokenut sallivan ja vapauttavan ilmapiirin. Hoitokodin henkilökunta on ollut aidosti kiinnostunut harrastuksestani ja edesauttanut sitä mm. auttamalla siinä tarvittavien välineiden hankinnassa.

Sairastan skitsofreniaa. Sairaus on avannut minulle maailman, jota käyn läpi maalauksissani. Eli taiteeni on kertomus omasta elämästäni, sairauden tuomista haasteista ja tunteista. Taiteen tekeminen ja luovuus on minulle henkireikä ja voimavara, jota ilman minun on vaikea kuvitella elämää,

Toivon, että maalauksistani ja piirroksistani on iloa juuri Sinulle.”

Näyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Lämpimästi tervetuloa!