Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia mahdollistamalla jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastustarjonta valitaan lasten ja nuorten toiveiden sekä ohjaajaresurssin mukaan.

Lisätietoa: Harrastamien Suomen malli

Kerhoihin ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja mukaan voi tulla myös kesken kauden. Mikäli kerhoon on ennakkoilmoittautuminen mainitaan siitä kerhokuvauksen yhteydessä. Kaikki kerhot ovat kerholaisille maksuttomia. Koulukyytejä ei järjestetä erikseen kerhoihin.

HSM kalenteri 2023-2024.

Kerhojen alkamisviikot:

Kevään kerhot alkavat viikolla 2., ellei muuta ilmoiteta.

KERHOKUVAUKSET:

2.-6.lk ranskan kielen kerho
Ohjaaja: Tea Nyström

Haluaisitko oppia puhumaan ja vähän kirjoittamaankin ranskaa? Aloitamme kerhon aina lyhyellä rentoutushetkellä: joskus savea muovaillen, joskus piirrellen. Hyvällä säällä voimme myös leikkiä ulkona. Opit ääntämään ranskan kieltä sekä esimerkiksi numerot ja yleisimmät tervehdykset. Voit myös esittää toiveita siitä, mitä olisi kiva oppia sanomaan. Kerhosta ei tule läksyä eikä kokeita.

Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa: Huoltaja lähettää Wilmassa viestin kerhon ohjaajalle. Virallisen viestin lisäksi oppilas saa mielellään myös ilmoittautua suoraan kerhon ohjaajalle.
Kerho järjestetään, jos lapsia on vähintään kuusi. Enintään 15 mahtuu mukaan.

2.-6.lk teknologiakerho
Ohjaajat: Tommi Rossi ja Janne Tapaninen

Kerhossa perehdytään ohjelmoinnin, mekaniikan ja robotiikan mahdollisuuksiin monipuolisilla työskentelytavoilla. Ohjelmaan sisältyy ohjelmoinnin alkeisiin tutustumista, robotin rakentamista ja sen ohjelmoimista sekä valmiiden ohjelmointialustojen käyttämistä. Teknologiakerho liittyy koulussamme alkaneeseen hankkeeseen, jonka kautta saimme hankittua nykyaikaista teknologiaa ja ohjelmoitavia robotteja opetuskäyttöön. Käytössä olevia laitteita ovat Lego Spike Prime rakennettavat robotit, Sphero ohjelmoitavat pallot, micro:bit koodattavat minitietokoneet sekä iPadit näitä kaikkia laitteita pyörittämään. Pääsemme tutustumaan myös 3d-tulostukseen sekä laserleikkaukseen.

Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa: Huoltaja lähettää Wilmassa viestin kerhon ohjaajalle. Virallisen viestin lisäksi oppilas saa mielellään myös ilmoittautua suoraan kerhon ohjaajalle.
Kerho järjestetään, jos lapsia on vähintään kuusi. Enintään 20 mahtuu mukaan.

yli 8.lk voimanostokoulu
Ohjaajat: RautU:n voimailijat

Kerhossa opetellaan turvalliset nostotekniikat voimanoston osalajeihin (jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto). Tutustutaan voimanostoon lajina ja vahvistutaan yhdessä. Teemakerhoa pidetään yhteensä kuusi kertaa. Osallistujia mahtuu mukaan kahdeksan ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa: rautuvoimailu@gmail.com

yli 7.lk kuntosali
Ohjaaja: Inna Kääriäinen

Kuntosalilla voit tehdä omia liikkeitä, treenata kaverin kanssa ja kokeilla valmista kuntosaliohjelmaa. Kerhossa saat myös opastusta ja neuvontaa turvalliseen harjoitteluun.

8.-9.lk lentopallokerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Kerhossa harjoitellaan paljon perustekniikkaa eli sormilyöntiä, hihalyöntiä jne. Aluksi teemme alkulämmittelyn, joka on monesti lentopalloon liittyvä viitepeli ja sitten harjoittelemme perustekniikkaa, jonka jälkeen aina myös hikoillaan eli tehdään fyysisiä harjoitteita ja loppuun pelaamme pienpelejä tai sitten ihan 6vs6 peliä. Mukaan tarvitset kerhoon sisäpelikengät, mutta sisäpelikenkiä on myös joitain kokoja mahdollista lainata koululta.

5.-7.lk jalkapallokerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Jalkapallokerho toimii aina syksyisin ja keväisin ulkona, mutta talvella pelataan liikuntasalissa. Harjoittelemme lajitaitoja sekä pelinomaisia harjoitteita sekä tietysti pelaamme. Urheilukentällä olisi hyvä olla nappulakengät ja liikuntasalissa sisäpelikengät. Sisäpelikenkiä löytyy koululta jonkun verran lainattavaksi.

1.-3.lk liikuntakerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Kerhossa leikitään ja pelataan monipuolisesti eri leikkejä sekä pelejä. Kerholaiset saavat itse valita myös paljon, että mitä kerhossa tehdään.

5.-9.lk airsoftkerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Kerho alkaa heti, kun saamme tilaamamme välineistön Rautalammille. Kerhopaikkana toimii Korholan peltojen ympäristö. Suojalasit sekä kasvomaski on oltava pelattaessa ja näitä pystyy lainaamaan aina kun kerhoa järjestetään. Oman aseen voi ottaa mukaan, mutta aseitakin pystyy lainaamaan kerhosta. Kerhossa käydään läpi yhteiset pelisäännöt, jotta pelaaminen on turvallista ja opetellaan käyttämään erilaisia peliaseita ja tietysti pelataan.

Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa: janne.mensonen@rautalampi.fi

Kerkonkosken liikuntakerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Kerhossa leikitään ja pelataan monipuolisesti eri leikkejä sekä pelejä. Kerholaiset saavat itse vaikuttaa siihen mitä kerhossa tehdään.

yli 6.lk tytöt/naiset salibandy

Kerhossa pääpainopiste on pelaamisessa. Sisäpelikengät sekä suojalasit on oltava. Kenkiä ja suojalaseja pystyy lainaamaan koululta. Lisäksi koululta löytyy myös lainamailoja.

4.-7.lk salibandykerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Kerhossa pääpainopiste on pelaamisessa. Sisäpelikengät sekä suojalasit on oltava. Kenkiä ja suojalaseja pystyy lainaamaan koululta. Lisäksi koululta löytyy myös lainamailoja.

1.-3.lk lentopallokerho:
Ohjaaja: Janne Mensonen

Leikimme ja pelaamme paljon erilaisia viitepelejä sekä pallopelejä, jotka liittyvät lentopalloon. Harjoitellaan paljon pallonkäsittelyä. Opettelemme perustekniikoita eli aloitussyöttö, sormi- ja hihalyönti. Pelaamme kopitellen pienpelejä. Sisäpelikengät oltava kerhossa ja niitä pystyy lainaamaan koululta.

1.-3.lk salibandykerho
Ohjaaja: Janne Mensonen

Alkulämmittelynä harjoittelemme pallonkäsittelyä esim. kuljetusta, syöttämistä ja laukomista. Pelaamme paljon ja pelaamiseen tarvitaan suojalasit sekä sisäpelikengät ja näitä pystyy lainaamaan koululta. Lisäksi mailoja pystyy lainaamaan koululta.

3.-6.lk akrobatia ja tanssi
Ohjaaja: Inna Kääriäinen

Alkulämmittelynä pelataan liikunnallisia pelejä tai tanssitaan pieniä/helpohkoja tanssikoreografioita. Tunneilla harjoitellaan akrobatian ja voimistelun alkeita. HUOM: 7.2.2024 ei akrobatiaa. Viimeinen kerho 17.4.2024.

1.-6.lk elokuvakerho
Ohjaaja: Inna Kääriäinen

Kerran kuukaudessa (13.9., 18.10., 22.11. ja 13.12.) lukion luokkatilassa kokoontuvassa elokuvakerhossa katsotaan S, K7 ja K10 elokuvia. Kerholaiset voivat itse vaikuttaa siihen, mitä elokuvia katsotaan. Voit varata mukaan pientä evästä/herkkua!

1.-4.lk lautapeli- ja puuhakerho
Ohjaaja: Inna Kääriäinen

Kerhon painopiste on lautapelien pelaamisessa, mutta välillä kerhossa askarrellaan, väritetään, leikitään perinnepelejä, hoidetaan keppihevosia ja leivotaan! Kerholaiset voivat itse vaikuttaa kerhon sisältöön. Kerho kokoontuu kirjaston luokkatilassa (kirjaston yläkerta). Viimeinen kerho 22.4.2024.