Kalastusluvat

Onginta, pilkintä ja vuodesta 2016 alkaen myös kalastus silakkalitkalla ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia* eli niihin ei tarvita mitään lupia tai maksuja. Lisäksi alle 18-vuotiailla ja 65 vuotta täyttäneillä on maksuton oikeus viehekalastukseen yhdellä vavalla. Yleiskalastusoikeudet − onginta, pilkintä ja viehekalastus yhdellä vavalla − eivät koske vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikkoja ja muita erityiskohteita.

Muu kalastus: 18–64-vuotiaiden tulee suorittaa kalastonhoitomaksu, joka oikeuttaa viehekalastukseen yhdellä vavalla ja vieheellä. Muuhun kalastukseen kaiken ikäisillä tulee olla lisäksi paikallinen kalastuslupa.

Yleiskalastusoikeudet − onginta, pilkintä ja viehekalastus yhdellä vavalla − eivät koske vaelluskalavesistöjen koski- ja virtapaikkoja ja muita erityiskohteita.

Lisätietoa kalastusluvista:

http://www.fishinginfinland.fi/kalastusluvat

Keltaiseen takkiin pukeutunut perhokalastaja on heittänyt vieheen veteen. Taustalla näkyy vettä ja rantapusikkoa.

Kalastuslupien online-myynti

Kalastuslupa on mahdollista ostaa suoraan Kalakortti-palvelusta. Kalastusluvat toimitetaan heti maksun jälkeen suoraan annettuun sähköpostiin tai matkapuhelimeen.

Kalakortti.com

 

Kalastuslupien myynti Rautalammilla / Sale of fishing permits

Neste Rautalampi

017 530 080, Jyväskyläntie 12, 77700 Rautalampi

Buy permits for Konnekoski and Nokisenkoski rapids (throw and fly fishing), net signs, trolling permits from Neste Gas Station Rautalampi (+358 17 530 080, Jyväskyläntie 12, 77700 Rautalampi). Ask more information about the areas, where the permits are valid.

  • Konnekosken ja Nokisenkoskelle koskiluvat heittouistelu- ja perhokalastuslupien myynti, suoramyynti Nesteeltä, (henkilökohtaisia vuorokausi- ja viikkolupia aikuisille ja lapsille)
  • Lassilan ja Kosken osakaskuntien verkkomerkit, Suoramyynti Nesteeltä
  • Koskelo-Konnevesi -kalastusalueelle uistelulupa, jaossa maksulaput
  • Kerkonkalastusosakaskunta verkkomerkit: suoramyynti Nesteeltä