Näyttelytoiminta

Kulttuuritoimi koordinoi kirjaston vaihtuvia näyttelyitä. Taiteilijat ja taiteenharrastajat voivat hakea  kirjaston näyttelytilaa tämän sivun alalaidassa olevalla sähköisellä lomakkeella.

Varatut näyttelyajat

2024
Tammikuu Kari Kotkan näyttely “kuvia matkan varrelta” Kari Kotka 8.-31.1.2024
Helmikuu Sieluni silmin, mieleni maisemia” Veli-Matti Miettinen 2.2.-29.2.2024
Maaliskuu Hannu Karvinen “Hetken kuvia” Hannu Karvinen 4.3.2024-29.3.2024
Huhtikuu Kansalaisopiston kevätnäyttely Anneli Tarvainen 4.-26.4.2024
Toukokuu Eskarilaisten kevätnäyttely
Kesäkuu Tulen ja Veden Sisaruusavaruus  Outi Leiskuma & Mervi Riikonen 3.-30.6. avajaiset 3.6.2024
Heinäkuu Visuaalinen vuoropuhelu Mirja Nuutinen ja Päivi Lundvall 2.-30.7.2024
Elokuu Akryylimaalauksia Kirsi Rautiainen 5.-30.8.2024
Syyskuu
Väriä ja verkkoa
Sirpa kemppainen 3.-30.9.2024
lokakuu
Marraskuu Kierinniemen yhteisnäyttely hoitajat ja asukkaat
Joulukuu
2025
Tammikuu
Helmikuu
Maaliskuu
Huhtikuu Kansalaisopiston kevätnäyttely
Toukokuu
Kesäkuu
Heinäkuu  .

Näyttelytoiminnan periaatteet ja ehdot

Sopivia näyttelyitä ovat taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt sekä esinenäyttelyt.

Rautalammin kirjaston ala-aulassa oleva näyttelytila on tarkoitettu tuottamaan iloa ja taide-elämyksiä! Sinne toivomme eri-ikäisten kävijöiden iloksi monipuolista näyttelytoimintaa – hae siis tilaa omalle yksityisnäyttelyllesi tai taideharrastaja-ryhmäsi töille.

Kullekin kalenterivuodelle on vakiintuneiden näyttelyjen lisäksi haettavissa kuusi noin yhden kuukauden pituista näyttelyaikaa. Hakuaika on jatkuva ja hakeminen tapahtuu tällä sivulla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Tila ja hinta

Tilan pohjapiirustuksen voit ladata  linkistä:

Ala-aulan pohjapiirros

Rautalammin kirjaston ala-aulassa on monipuoliseen näyttelytoimintaan soveltuva näyttelytila. Näyttelytilan vuokra on 21 € /viikko. Rautalampilaiset näytteilleasettajat 11 €/viikko.

Teosten esillepano on mahdollista ripustamalla kiskoihin vaijerikiinnityksellä, vaijerissa ripustuskoukku, tai suoraan sermeihin nauloilla. Kirjastolla on rajallinen määrä näyttelykalusteita, mm. veistosjalustoja ja sermejä. Näyttelytilassa on iso ikkunaseinä, ja osan tilasta voi pimentää verhoilla. Tilassa on kohdevalot sekä tallentava kameravalvonta.

Näyttelysermit, alustat ja vitriinit

Näyttelyalustat valkoista lastulevyä

60x60x50 cm, 4 kpl
25x120x60 cm, 5 kpl
27x27x107 cm, 1 kpl
27x27x87 cm, 1 kpl
80x65x33 cm, 1 kpl
65x70x33 cm, 1 kpl
60x50x60 cm, 2 kpl

Sermit, valkoinen halteksi/lastulevy

194×119, 18 kpl

Vitriinit

118x40x50 cm (vaaka), 1 kpl (Klingsbo, musta, kirkas lasi 1 hylly)
45x40x140 cm (pysty), 1 kpl (Klingsbo, musta, kirkas lasi 2 hyllyä)
40x40x40 cm, 2 kpl (lasikuutiot)
63x63x14 cm, 1  kpl  (pöytävitriini)

Soveltuva näyttelysisältö

Kulttuuritoimi päättää harkintansa mukaan näyttelytilan käytöstä eri taidelajien monipuolisuutta kunnioittaen. Näyttelyt voivat sisältää esimerkiksi maalaus- tai veistotaidetta, taidekäsityötä, valokuvaa tai mediataidetta. Näyttelyihin käyvät tutustumassa myös lapsia, joten näyttelysisältöjen tulee olla kaikille ikäryhmille soveltuvia.

Kulttuuritoimi tukee alueen harrastajataidetta tarjoamalla mahdollisuuden esimerkiksi yhteisnäyttelyiden pitämiseen. Yhteisnäyttelyn vastuuhenkilö tulee nimetä hakemuslomakkeella.

Näyttelyn järjestäjän toimenpiteet sekä pystytys

Näyttely ei saa aiheuttaa haittaa tai häiriötä varsinaiselle kirjastotoiminnalle.  Näyttelyjen tulee vastata ulkonäöltään, tekniseltä toteutukseltaan, laadukkuudeltaan ja turvallisuudeltaan niitä vaatimuksia, joita edellytetään julkisissa tiloissa esillä olevilta näyttelyiltä. Näyttelyn järjestäjänä taitelija tai taiteilijaryhmä vastaa näyttelyaineistosta, näyttelyluetteloista, teostiedoista sekä näyttelyn pystytyksestä, ylläpidosta ja purkamisesta sovittuna ajankohtana.

Näyttelyn tulee rajautua näyttelytilaan osoitetulle alueelle, eikä se saa tukkia kulkuväyliä. Kirjastolla on näyttelykalusteita, joita saa käyttää. Omien näyttelykalusteiden tuomisesta paikalle sekä käytöstä tulee neuvotella etukäteen.

Näyttelyitä ei vakuuteta eikä tilassa ole erillistä valvontaa, joten taideteokset sekä omat näyttelykalusteet ovat esillä näyttelyn järjestäjän omalla vastuulla.

Näyttelyn järjestäjä on velvollinen korvaamaan näyttelytoiminnasta aiheutuneet vahingot kirjaston kiinteistölle tai irtaimistolle. Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn turvallisuudesta ja näyttelyn mahdollisesti aiheuttamista henkilövahingoista.

Avajaiset

Näyttelyn järjestäjä vastaa näyttelyn avajaistilaisuuden järjestämisestä, kutsuista ja kustannuksista, kutsunäyttelyitä lukuun ottamatta.

Tiedottaminen

Kulttuuritoimi tiedottaa tulevista näyttelyistä kunnan verkko- ja Facebook-sivuilla ja paikallisten lehtien tapahtumakalenterissa näyttelyn järjestäjältä saatujen tietojen perusteella. Tiedot on toimitettava viimeistään kaksi viikkoa ennen näyttelyn pystytystä.

Mediatiedotteen, näyttelyjulisteen sekä muun näyttelyä koskevan materiaalin laatii ja toimittaa näyttelyn järjestäjä. Jpg-muotoinen näyttelyjuliste toimitetaan tiina.laitinen@rautalampi.fi verkko- ja Facebook-sivuille ja ilmoitustauluille laitettavaksi.

Hakeminen

Rautalammin kirjaston näyttelytilaa haetaan lomakkeella, jossa tulee määritellä näyttelyn sisältö mahdollisimman tarkasti. Näyttelykalenterin laatija ja tilan vuokraaja tutustuu hakemuksessa esiteltyyn näyttelysuunnitelmaan ja hakijan referensseihin sekä ilmoittaa hyväksymisestä. Vuosittaista näyttelykalenteria suunnitellaan kokonaisuutena, joten pyydämme kärsivällisyyttä.

Yhteyshenkilö:

viestintä- ja kulttuurikoordinaattori

Tiina Laitinen
050 339 6954
tiina.laitinen@rautalampi.fi

Kirjaston näyttelytilahakemus

Hakemus Rautalammin kirjaston alakerran näyttelytilaan. Hakuaika on jatkuva.

  • Hakijan tiedot

    Tähdellä * merkityt ovat pakollisia kenttiä
  • Tiedot näyttelystä

  • Näyttelyyn liittyvä oheisohjelma

Chatbot