Esi-, perus- ja lukio-opinnoissa olevien kouluruokailu

Rautalammilla koululaisten ja opiskelijoiden ruokahuolto koulujen koronasulun aikana. Ruokapaketteja jaetaan etäopetuksessa oleville oppilaille ja opiskelijoille. Paketit ovat noudettavissa kerran viikossa vuoroviikoin ravintola Hetkestä ja ravintola Nuapurista. Lähiopetuksessa oleville oppilaille ruoka tarjotaan koululla.

Ruokapaketit sisältävät pääruoka-annokset viidelle päivälle ja ne on pakattu valmiiksi annospaketteihin. Ruokapaketit ovat oppilaille ja opiskelijoille maksuttomia. Ravintoloiden ruokalistat eivät noudattele koulun normaalia kouluruokalistaa.

Huoltajien tulee tilata ensi viikonruoat sähköisellä lomakkeella. Ilmoituslinkki lähetetään huoltajille Wilmassa (perusopetus ja lukio) ja/tai Daisyssa (esiopetus).

Lounaspaketin noutamista koskevat säännöt:

 1. Lounaspaketti on tarjolla esikoulun ja perusopetuksen oppilaille sekä lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoille.
 2. Tilatun lounaspaketin voi ensisijaisesti noutaa lapsen huoltaja tai valtakirjalla muu aikuinen. Oppilaat voivat noutaa ruokapaketin vain, jos aikuinen(set) ovat estyneitä suorittamaan noutoa. Lukiolaiset voivat noutaa ruokapaketin itse.
 3. Noutoaika
  • Nouto tapahtuu maanantaisin klo 10-14.
 4. Noutopaikka ravintolat Hetki ja Nuapuri
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ruokaa noudettaessa.
  • Muista pitää vähintään 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin
  • Noutopaikalle ei saa tulla sairaana
  • Noutopaikalta on poistuttava välittömästi ruoan haun jälkeen.
  • Mikäli kokoontumisohjeita ei noudateta, toiminta voidaan keskeyttää poikkeusolojen kokoontumisrajoitusten perusteella.
 5. Huoltaja ilmoittaa seuraavan viikon lounastilauksen Wilmassa/Daisyssä olevan linkin kautta.

Kiinnitäthän huomiota ruoan säilyvyyden varmistamiseksi kylmäketjun katkeamattomuuteen. Kun olet hakenut ruoan, tulee se mahdollisimman nopeasti pakastaa/laittaa jääkaappiin ja lämmittää myöhemmin ruokailua varten . Kun ruoka on noudettu ravintolasta, ovat huoltajat vastuussa ruoan säilytyksestä.

Gluteenittomien ja muiden erityisruokavalioiden valmistaminen on mahdollista, mutta huomiothan että samoissa tiloissa käsitellään myös muita ruoka-aineita. Ruoka-aineisiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä ravintolaan. Ruoka-aineallergiat ilmoitetaan ruokapakettien tilauksen yhteydessä.

« Uutishuone