Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Runon kosketus

torstai 27.6.2024 19:00 - 20:00

10 € - 15 €

Runon kosketus

Lausuntataiteilija Raili Vesterisen runoilta

Ohjaus ja musiikki Jukka Virtala

To 27.6 klo 19 – 20
Rautalammin kirjaston Kivijalka, Rautalammin tie 4, 77700 Rautalampi

Liput ovelta 15 € / ennakko 12 € Artteli / Kultturiseuran jäsenille 10 €

Pullakan Puffetti 16 -19

Runon kosketus kertoo ihmisen kamppailusta elämän merkityksen ja intohimojen kanssa. Suomalaisten klassikkorunoilijoiden tekstejä tulkitsee lausuntataiteilija Raili Vesterinen. Esityksen on ohjannut näyttämötaiteilija Jukka Virtala, joka toteuttaa myös teoksen äänimaailman.

Runon kosketuksen ensi-ilta 2022 oli Vesterisen 50-vuotis-taiteilijajuhlaesitys. Esitys kuljettaa katsojan sekä moderneihin mielenmaisemiin että arkkityyppisiin tarinoihin. Oman sisäisen äänen kuuleminen ja siihen luottaminen ovat olleet koetuksella kautta aikain. Eino Leinon Helkavirsissä Tyyrin Tytti kohtaa kiusaamista ja Sininen risti -runon Katri uskonkuulusteluja. Nummen Kaksi tietä ja Dies irae ovat erityisen ajankohtaisia nyt, kun parin vuoden takainen pandemia ja tämänhetkinen sota Euroopassa ovat pistäneet prioriteetit uuteen järjestykseen.

Klassikkokirjailijat ovat kiteyttäneet jotain olennaista ihmisyydestä. Vakavissakin teemoissa liikkuvat runot tuovat lohtua. Meillä on mahdollisuus vaikuttaa. Voimme valita hyvän, nähdä toisemme ja iloita ihmisyhteydestä.

Raili Vesterinen on Suomen Lausujain Liitto ry:n taiteilijajäsen. Hänet on palkittu Kalevalan 150-vuotisjuhlavuoden mitalilla sekä Suonenjoki-palkinnolla. Raili (ent. Makkonen) on ollut kantava voima Runon ja Laulun Rautalammin lausuntakilpailujen järjestämisessä. Esitys on jatkoa Raili Vesterisen ja Jukka Virtalan pitkäaikaiselle yhteistyölle. Molemmat toimivat Sisä-Savon kansalaisopiston tuntiopettajina ja freelance-taiteilijoina.

Tiedot

Päivämäärä:
torstai 27.6.2024
Aika:
19:00 - 20:00
Hinta:
10 € - 15 €
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
www.runonjalaulunrautalampi.fi

Tapahtumapaikka

Kirjaston Kivijalka
Rautalammintie 4
Rautalampi, 77700
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.