Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Kasvunpaikan 40-vuotisjuhlakonsertti – pianotaiteilija Joonas Pohjonen

perjantai 28.6.2024 15:00 - 16:00

Vapaa pääsy

Kasvunpaikan 40-vuotisjuhlakonsertti

Pianotaiteilija Joonas Pohjonen

Pe 28.6. klo 15 – 16 Vapaa pääsy

Kotikonsertti Päivi Rahmelin kotona Saikarilla, Puroharjuntie 27, 77600 Suonenjoki

Hae lippu Arttelista. Kahvitarjoilu.

Palkitun pianistin ja säveltäjän konsertti koostuu suomalaisesta pianomusiikista ja Chopinin teoksista. Joonas Pohjonen soittaa Sibeliuksen Puusarjan, Kimmo Kuitusen kolme preludia kantaesityksenä sekä oman sarjansa Hyönteiset.

Joonas Pohjonen (s. 1973) on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, missä hän opiskeli pianonsoittoa Meri Louhoksen ja Erik T. Tawaststjernan sekä sävellystä Olli Kortekankaan, Eero Hämeenniemen ja Paavo Heinisen johdolla.

Hän on tehnyt mittavan ja monipuolisen uran pianotaiteilijana, pedagogina, säestäjänä ja säveltäjänä. Hän on esiintynyt mm. Radion Sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Avanti!:n ja Sinfonia Lahden solistina sekä useilla festivaaleilla, mm. Naantalin musiikkijuhlilla säännöllisesti vuodesta 1998. Hän on voittanut lukuisia palkintoja koti- ja pohjoismaisissa pianokilpailuissa, mm. ensimmäisen palkinnon kansallisessa Maj Lind -kilpailussa vuonna 1997.

Joonas Pohjonen toimii Metropolia Ammattikorkeakoulun lehtorina vastuualueenaan klassinen pianonsoitto ja säestys. Lisäksi hän opettaa kamarimusiikkia, liediä, musiikin historiaa ja musiikin luovaa tekemistä.Pohjosen sävellystuotanto koostuu etupäässä piano- ja kamarimusiikista. Hänen teoksensa Play-the-piano! voitti ensimmäisen palkinnon PianoEspoo -festivaalin sävellyskilpailussa vuonna 2007 ja laulusarjansa Laulutunti palkittiin Yrjö Kilpinen -liedsävellyskilpailussa vuonna 2017. Hänen tuorein teoksensa, työelämään sijoittuva kamariooppera Tiimi, sai kantaesityksensä tammikuussa 2024 Metropolia Ammattikorkeakoulun produktiona. Teoksen libreton kirjoitti säveltäjä itse yhdessä Päivi Rahmelin kanssa.

Tiedot

Päivämäärä:
perjantai 28.6.2024
Aika:
15:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
www.runonjalaulunrautalampi.fi

Järjestäjä

Rautalammin Kulttuuriseura ry.
Sähköposti
posti@rautalamminkulttuuriseura.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikat

Rautalammintie 4
Rautalampi, Pohjois-Savo 77700 Suomi
+ Google Map
Saikarintie, 810
SUONENJOKI, 77600
+ Google Map
0400161450
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.