Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Iana Vulpe: Vuodenaikoja Tourulan laaksossa

ma 24.10.2022 - pe 18.11.2022

Iana Vulpen mustavalkoinen grafiikan teos, jossa lumisia lehtipuiden runkoja

Iana Vulpe (s. 1981 Moldova)

Kuvasarja Vuodenaikoja Tourulan laaksossa on syntynyt vuonna 2019. Olin alkanut suunnitella teossarjaa jo vuonna 2015. Kävelin paljon suojellussa jokiuomassa ja katselin sen maiseman muuttumista, valokuvasin paljon.

Vuonna 2017 sää loi hyvin erityisen maiseman. Lumi tuli varhain, ja koko laakso oli valkoinen joulukuun alussa. Ilma oli lämmin ja oli mahdollista päästä kuvaamaan tätä ihmeellistä maisemaa, kun joka puolella laakson rinteitä oli valkoista lunta. Asetin itselleni tuolloin selkeän tavoitteen toteuttaa joka viikko yhden laatan. Työt valmistuivat puolessa vuodessa.

Vuosien kuluessa luonnonsuojelualueen ulkoilupolulla havaitsin sisälläni muutosta, niin kuin maisemissa, joissa kuljen. Vuodenaikojen vaihtuessa sisälläni säilyy rauhallinen tunne, koska kaikki ympärillä on tuttua.

Nykyisten ja entisten olosuhteiden pyörteissä nämä taulut ovat mustavalkoisina kuvina rauhoittavia, vaikka katseessa olisikin sisäistä ääntä. Kuvien takana on taiteilijan omassa mielessä ajatusten hiljentyminen. Huolien rasittamana saan työni ansiosta elämyksen, joka pohjautuu yksinkertaisimpiin luoviin prosesseihin.

Teokset on toteutettu pahvia leikkaamalla ja vedostamalla kohopainomenetelmällä.Näkemys ympäröivästä maailmasta, johon nämä muutamalla mustan ja valkoisen sävyllä tehdyt teokset viittaavat, on pelkistetty ja rauhallinen. Joka tapauksessa, vaikka ei haluaisikaan herättää syviä tunteita. Teossarja selittää jotain selkeästi ja yksinkertaisesti.

Mielestäni kyse on mahdollisten tunteiden esittämisestä maiseman aihepiirissä.

Teossarja on harjoitusta käytännössä. Luovan työskentelyn perustuskivi, havainto. on luonnosta haettu kuva ja materiaalin työstämisen tuottama ilmaisu.

Nämä esillä olevat maisemateokset, riippumatta kuvan vuodenajasta, tuovat kukin samalla tavalla valoa. Kun näitä kuvia katsotaan, lähestyvä pimeän vuodenajan maisema tulee selkeämmin ymmärrettäväksi.

-Iana-

Näyttely on avoinna kirjaston galleriassa kirjaston aukioloaikoina. Vapaa pääsy.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Tiedot

Alkaa:
ma 24.10.2022
Loppuu:
pe 18.11.2022
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Tapahtumapaikka

Rautalammin kirjasto

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.