Vaiheittainen paluu lähiopetukseen 7.12. alkaen

Yleistilanne lyhyesti

Tartuntojen määrä on saatu kuriin Sisä-Savon alueella. Muutama perhe on vielä karanteenissa ja viimeisimmät yksittäiset tartunnat on todettu jo karanteenissa olevilla perheillä. Tilanne on ollut haastava sekä terveydenhuollossa mutta myös täällä kunnassa. Rautalammilla todettiin kahdessa viikossa 46 koronatartuntaa. 

Tällä hetkellä etäopetuksen jatkumiselle ei terveydenhuollon näkökulmasta enää ole epidemiologisia perusteita. Tilanne koronaviruksen osalta on rauhoittunut. Silti haluamme hoitaa lähiopetukseen paluun turvallisesti ja portaittain. Etenemme seuraavat pari viikkoa teemalla: ”Terveenä jouluun”. 

Opetusjärjestelyt 7.12. alkaen

Ensi viikon maanantaina 7.12. lähiopetukseen palaavat Kerkonjoen koulun kaikki oppilaat sekä Matti Lohen koulun 1.-3. -luokkien oppilaat sekä ylä- ja alakoulun pienryhmien oppilaat. Ruokailut ja välitunnit tullaan porrastamaan ja lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia. Iltapäiväkerhoa ei vielä ensi viikolla järjestetä. Koulut viestivät tarkemmin koulunkäyntiin liittyvistä ohjeista mm. opetusjärjestelyjen ja oppilaskuljetusten osalta. Jos huoltaja ei halua laittaa lasta vielä ensi viikolla kouluun, voi hän halutessaan hakea perusopetuslain 18 § nojalla erityisiä opetusjärjestelyjä tai kotiopetusta rehtorilta Wilman kautta. Näistä ensimmäisessä koulu vastaa opetuksen järjestämisestä ja oppilaan ohjeistamisesta, jälkimmäisessä huoltaja vastaa opetuksen järjestämisestä itse. 

Luokkien 4.-9. sekä lukion osalta lähiopetukseen paluu tapahtuu 14.12. Lähetämme ensi viikon etäopetuksessa jatkaville linkin lounaiden tilaamisesta huomenna torstaina 3.12. Linkki sulkeutuu perjantaina 4.12. klo 15. 

Muistutamme vielä, että kipeänä  tai oireisena ei saa tulla kouluun ja oppilaita on hyvä muistuttaa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Yläkoululaisille ja yli 15-vuotaille oppilaille ja opiskelijoille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Myös henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä. 

Sivistysosaston muut palvelut

Liikuntatilat avataan ensi viikon maanantaina 7.12. Tämä tarkoittaa sitä, että liikuntasalit, kuntosalit ja uimahalli avataan käyttäjille. Pidäthän palveluita käytteässäsi huolta turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. 

Nuorisotila (Nuokku) pysyy vielä kiinni 13.12.saakka. 

Kansalaisopiston opetukset jatkuvat Rautalammilla ensi viikolla 7.12. alkaen. 

Kirjasto on kiinni maanantaina 7.12. tiskiremontin vuoksi ja avautuu käyttäjille tiistaina 8.12. supistetuin aukioloajoin. 

Varhaiskasvatus jatkaa toimintaa normaalisti. 

« Uutishuone

Chatbot