Uimahalli aukeaa lokakuussa – liikuntasali helmikuussa

14.8.2019 — 13:25

Matti Lohen koulun liikuntasalin peruskorjaus etenee aikataulussa. Tällä hetkellä meneillään on salin lattian valaminen. Peruskorjauksen on määrä valmistua tammikuussa 2020, jolloin sitä päästään käyttämään taas ensi helmikuussa.

Tekninen johtaja Antti Tuppura kertoo, että vanhasta salista jää käytännössä jäljelle vain ulkoseinät, runko ja vesikatto, kaikki muu tehdään uusiksi. Nyt tarvittavat purkutyöt on tehty ja päästään aloittamaan uuden rakentamista.

Esiintymislavan paikka muuttuu

Peruskorjauksen yhteydessä salin esiintymislavan paikkaa muutettiin salin keskeltä pihanpuoleiseen päätyyn. Samalla lavan esiintymissuuntaa muutettiin. Lavan nostomekanismi säilyy ennallaan, jolloin lava on mahdollista nostaa esitysten ajaksi ja muulloin piilottaa lattian alle. Kulttuurikoordinaattori Petri Virran mukaan lavan paikan muuttaminen monipuolistaa tilan käyttömahdollisuuksia tilaisuuksien ja esitysten suhteen ”Toisaalta voimme paremmin pitää salissa nyt pienempiä tilaisuuksia, kun sali on mahdollista puolittaa myös esiintymislavan ollessa ylhäällä. Toisaalta taas voimme pitää aiempaa suurempia tilaisuuksia, sillä nyt istumapaikkoja pitäisi täysimittaiseen saliin mahtua aiempaa enemmän.” Virta kertoo.

Uimahalli aukeaa lokakuussa

Rautalammin uimahalli on ollut suljettuna juhannuksesta lähtien. Uimahalli on tarkoitus avata uudelleen lokakuun puolivälissä eli 14.10.2019 alkaen.

Kesällä suljettuna ollut matonpesupaikka Koulun rannassa on jälleen auki normaalisti.

Lisätietoja peruskorjauksesta

Salin peruskorjauksen vaiheista tiedotetaan sivulla:

Matti Lohen koulun liikuntasalin peruskorjaus

« Uutishuone