Matti Lohen koulun liikuntasalin peruskorjaus

Matti Lohen koulun liikuntasaliin tehdään täydellinen peruskorjaus. Liikuntasalin alapohja, ulkoseinät ja yläpohja peruskorjataan. Korjauksessa koko alapohjarakenne, puurakenteisten ulkoseinien rakenne ja yläpohjan rakenne peruskorjataan ja/tai muutetaan. Liikuntasalin lisäksi urakkaan kuuluu liikuntasalin varastot sekä tekniikan osalta muutostöitä joudutaan tekemään sekä koulun että uimahallin puolella. Myös salin esiintymislavan lavatekniikka on tarkoitus uudistaa.

Hankkeen kustannusarvio on noin 600 000€. Varsinaiset rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2019 ja peruskorjauksen on määrä valmistua alkuvuodesta 2020. Liikuntasali on poissa käytössä koko peruskorjauksen ajan.

Tällä hetkellä meneillään on vaihe, jossa urakkatarjouksia pyydetään urakkatarjouspyyntöaineistojen mukaisesti. Erikseen tarjottavat urakat ovat rakennusurakka, LVIA-urakka ja sähköurakka. Urakkamuotona on jaettu urakka. Urakkakilpailutukseen liittyvät tiedot löytyvät suoraan julkisten hankintojen Hilma-järjestelmästä: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2019-002357

Liikuntasalin rakenteissa on aiemmin havaittu mikrobivaurioita, jotka ovat heikentäneet tilan sisäilmaa. Tehtyjen väliaikaisten toimien avulla sisäilman laatua on saatu kuitenkin parannettua sen verran, että asiantuntijalausuntojen mukaan salia on mahdollista käyttää peruskorjauksen alkamiseen saakka. Liikuntasali on rakennettu vuonna 1975 eikä siihen ole aiemmin tehty perusteellisia korjauksia.

Salin tilanteen vaikutus Matti Lohen koulun toimintaan

Liikuntasalin käyttö koulun toiminnassa on minimoitu mahdollisuuksien mukaan. Ulkoliikuntaa on lisätty ja sisäliikuntaa on tehty sovelletusti joko Lukion salissa tai koulun muissa tiloissa. Salia on käytetty huonolla säällä ja tilanteissa, missä se on katsottu opetuksen kannalta välttämättömäksi. Osa luokista ei käytä salia ollenkaan.

Liikuntasalissa oireilleet oppilaat eivät käytä salia ja koulu on varautunut järjestämään oireileville oppilailla korvaavaa opetusta muissa tiloissa. Lisäksi oireilleet oppilaat ohjataan kouluterveydenhuoltoon.

Aiheeseen liittyvät uutiset & tiedotteet:

Lisätietoja:

KOULUNKÄYNTIIN LIITTYVÄT ASIAT:

SALIN PERUSKORJAUKSEEN LIITTYVÄT ASIAT:

Tekninen johtaja

Antti Tuppura

0400 784 570

antti.tuppura@rautalampi.fi

Yksikkö

Tekninen osasto

Toimipaikka

Kunnanvirasto

TERVEYTEEN LIITTYVÄT ASIAT:
Krista Haataja, vs. ympäristöterveystarkastaja
044 7499 422, krista.haataja@tervo.fi