SATULATEATTERI YLITTI ODOTUKSET JÄLLEEN KERRAN!

”Esitys on kerännyt pelkästään vuolasta ylistystä”

Fressiä nuorten tekemää kulttuuria

”Satulateatterin tavoitteena on aina ollut tarjota opiskelijoille elämyksiä, uusia kokemuksia, tilan sosiaalisille suhteille ja uusille ystävyyksille, perinteistä koulupäivää rennommissa puitteissa. Niin ja mahdollisuuden päästä kisällioppiin esim. valo- ja äänitekniikan ammattilaisten kanssa, ja tietysti myös ammattimuusikoiden”, kertoo produktion käsikirjoittaja ja ohjaaja Virpi Uusiperhe.  ”Toinen tavoite on tarjota fressiä nuorten tekemää kulttuuria koettavaksi. Sille näyttää olevan kysyntää ja kannatusta”. 

Kuoro. Kuvaaja Kerttu Mustonen. Rautalammin ratsastuslukio.

Brittipopmusiikkinäytelmä Englannin kuninkaallisista yli 1300 kävijälle

Satulateatterin 2024 produktio HARRY & MEGHAN on musiikkinäytelmä Englannin kuninkaallisista, teemoina ajankohtaisia aiheita, kuten rasismi ja mielenterveysongelmat. Ison elementin esitykseen muodostaa aikaisempien vuosien tapaan musiikki: se on täynnä brittipopin helmiä ja kuinka upeasti solisti, kuoro ja bändi sen esittivät! Siinä näkyy niin opiskelijoiden kuin musiikinopettajien vuosien työ, harjoittelu ja harrastus musiikin parissa. Reilun viikon aikana pyörineissä esityksissä kävijöitä oli yli 1300, joissain esityksissä oli yleisöä jopa ylipaikoilla. ”Palaute on ollut katsojilta pelkästään vuolasta ylistystä”, iloitsee Virpi ja jatkaa ”Fiilikset ovat onnelliset, mutta poikki ollaan Annelin kanssa. Joulukuusta lähtien ovat menneet arki-illat viikonloppuja myöten produktioon perustyön päälle”.

Camilla (Anna Enqvist) ja Charles (Ilari Marttinen). Kuvaaja Kerttu Mustonen. Rautalammin ratsastuslukio

Kiitos kaikille tukijoille!

”Ilman yhteistyökumppaneiden apua ei näin mittavia produktioita voisi toteuttaa”, kertoo musiikin sovitukset ja tuotannon ohjannut Anneli Tarvainen. Satulateatteri onkin oiva esimerkki myös rautalampilaisesta talkoohengestä ja yhteistyötaidoista. Yhteistyötahoja ovat olleet Rautalammin lukio, Rautalammin kunta, Sisä-Savon kansalaisopisto, Sisä-Savon Sävelet, Rautalammin OP, Ecomet, Konneveden apteekki, Törmälän loma- ja kurssikeskus, Majatalo Rautalampi, Nuapuri, S-Market Rautalampi sekä monet yksityiset tahot. Työryhmä haluaakin vielä kerran kiittää kaikkia tukijoita! Ja kyllä me katsojatkin kiitetään teitä upeita tekijöitä opiskelijoista opettajiin, tekniikkaa, tutoreita ja kirjastoa: tuotatte meille upeita elämyksiä!  Ja jatkoa on luvassa. ”Seuraavan vuoden produktio on Omena.  Sisältö pysyy salaisuutena ainakin syksyyn asti”, kertoo ohjaaja salaperäisenä. 

Meghan (Annu Tikka). Kuvaaja Kerttu Mustonen. Rautalammin ratsastuslukio.

« Uutishuone