Runon ja laulun Rautalampi palkitsi avajaisissa kulttuurimyönteisen yrityksen ja kulttuurikuntalaisen

Runon ja Laulun Rautalampi on viikon avajaisissa palkinnut kaksi kulttuurivaikuttajaa Rautalammilta. Vuoden 2024 kulttuurimyönteisimmän yrityksen arvonimen ja kunniakirjan sai Morton Oy. Perusteluissa todetaan että Morton Oy toimii aktiivisesti rautalampilaisen kulttuurin tukijana uudessa toimintaympäristössään museon pihalla.

Kulttuuriseuran puheenjohtaja Päivi Lehmusvuori palkitsee kulttuurimyönteisen yrityksen Mortonin. Kunniamaininnan nouti Jarna Kaplas.

Vuoden kulttuurikuntalaisena palkittiin Liisa Paakkunainen, Rautalammin museon nykyinen museoassitentti ja aiemmin Matti Lohen koulun opettaja. Perusteluissa todetaan että Liisa Paakkunainen on kulttuurin monityöläinen, positiivinen ja talkoisiin valmis ideoija ja tekijä.

Päivi Lehmusvuori palkitse vuoden kultuurikuntalaisen Liisa Paakkunaisen.

Runon ja Laulun Rautalampi tapahtuma on pyörähtänyt eilen käyntiin Kirjaston Kivijalassa runoja kirjoittaen ja jousia soittaen. Tämä on 26. Runon ja Laulun Rautalampi. Tapahtumaa on koko ajan järjestänyt Rautalammin Kulttuuriseura lukuisin yhteistyökumppaneiden kanssa. Mukana on aina ollut panoksellaan kunta, seurakunta, museo ja kirjasto ja rautalampilaiset yhdistykset. Ja tapahtuman ovat aina mahdollistaneet yleisö osallistumalla ja paikalliset yritykset tukemalla rahallisesti. Sen lisäksi Rautalammin Kulttuuriseuralle on myönnetty apurahaa tänä vuonna Pohjois-Savon kulttuurirahastolta, Olvisäätiöltä, LähiTapiola Savosta ja Osuuskauppa Peeässästä. Tärkeä yhdistysten tukija Pohjois-Savossa on Pohjois-Savon Kotiseutuyhdistysten liitto.

Avajaisissa oli paikalla Runon ja Laulun Rautalammin ensimmäinen nimikkokirjailijaksi Anne Hänninen. Anne Hänninen on syntynyt Rautalammilla ja elänyt ensimmäisen vuotensa vielä Rautalammin puolella, käynyt muutaman vuoden lukiota Rautalammilla. Samoin hänen isänsä puoleinen suku on kotoisin täältä Rautalammilta. Leskelän kylässä nyt Konneveden puolella hän eli varhaisvuotensa maalaistalossa. Anne on runoilija, joka on julkaissut 16 runokirjaa ja ollut 4 kertaa Savonia-kirjallisuuspalkinto ehdokkaana. Hän on tinkimätön kirjailija, joka on kehittänyt runoilmaisuaan koko elämänsä.

(Päivi Lehmusvuori)

« Uutishuone

Chatbot