Runkovesiputken saneeraus on aloitettu

Runkovesiputken saneeraus on aloitettu Rautalammilla. Saneerauksessa keskellä kylää kulkeva vanha runkovesiputki on tarkoitus jättää kokonaan pois käytöstä. Kyseinen himaniittiputki on runkovesiputken vanhinta, 1950-luvulla rakennettua osaa ja siinä on ollut useita vuotoja viimeisten vuosien aikana. Vanhan runkovesiputken poistaminen käytöstä kokonaan on mahdollista hyödyntämällä aiempaa laajemmin runkovesiputkiverkostoon kuuluvia uudempia muoviputkia. Pieneen määrään kiinteistöjä joudutaan tekemään uudet liittymät runkovesiputkeen. Vanhaa putkea ei kaiveta ylös, vaan se jätetään paikalleen.

Hankkeen kustannusarvio on noin 90 000 euroa ja alustavan suunnitelman mukaan 1/3 saneerauksesta saadaan tehtyä vuoden 2019 aikana ja loput 2/3 keväällä ja alkukesästä 2020.  Pääurakoitsijana toimii Koneurakointi Sami Lehmonen Oy ja suunnittelijana VOK-Huoltopalvelut Oy.

Runkovesiputken saneeraus voi aiheuttaa tilapäisiä vesikatkoja. Vesikatkot pyritään ajoittamaan keskelle päivää tai keskelle yötä ja niistä tiedotetaan erikseen, niin hyvissä ajoin kuin vain mahdollista. On kuitenkin mahdollista, että saneerauksen aikana ilmenee myös odottamattomia vesikatkoja. Pahoittelemme häiriötä.

Tarkemmat tiedot saneerauksesta ja ajankohtaiset tiedot siihen liittyen löydät uutisen alta löytyvän linkin kautta.

Lue lisää:

« Uutishuone