RAUTALAMPI MUKANA KOTIMAAN MATKAILUMESSUILLA TAMPEREELLA 6.-7.5.2023

SavoGrown osasto oli aivan päälavan vieressä (kuva Tiina Laitinen)

Löydätkö Savon salatut helmet?

Tampereen messuhallissa järjestettiin 6.-7.5.2023 kotimaan matkailu- ja puutarhamessut. Samaan aikaan messuhallissa oli myös Voimistelun SM-kisat ja kävijöitä riitti molempina päivinä yhteensä 9000. Rautalampi oli edustettuna SavoGrown yhteisellä osastolla aivan päälavan vieressä, hyvällä paikalla siis. Muut mukana olevat kunnat olivat Pielavesi, Tervo, Keitele, Vesanto, Suonenjoki ja sekä muutamia matkailualan yrittäjiä. Rautalampia edusti Kerkonkosken Ketterän Kerkolle Kylään- hankkeen hanketyöntekijä Johanna Koponen allekirjoittaneen lisäksi. Yhteisessä ja yhteisössä on voimaa: osastomme ”Savon villi länsi” oli suuri ja kävijöiden mielestä yksi parhaista! Jutustelun lomassa kävijöille tarjottiin Nenosen kylmäpuristettua mansikkamehua (maistui kaikille), kehotettiin osallistumaan SawoGrown kyselyyn (täkynä matka-arvonta alueelle) ja hakemaan myös Rautalammille koeasukkaaksi. Kyselyyn tuli 271 vastausta. Vastaajista noin kolmasosa tiesi Rautalammin. Ilahduttavinta oli se, että Törmälä oli valittu suosituimmaksi majoituskohteeksi (52%)kyselyn kolmesta vaihtoehdosta. Muut olivat Keiteleen Vanha Talli ja Suonenjoen Vanhamäki. Osastolla oli myös pergola, mikä vaihderikkaan kokoamisen jälkeen toimi myös ilmoitustauluna. Sen siimeksessä sai rauhassa katsella näytöltä ihania maisemia ja aktiviteetteja.  Itseni yllättivät mm. huskyajelumahdollisuus Suonenjoella ja UkkoHiisi Tervossa.

Pergolan takaseinä toimi tällä kertaa myös ilmoitustauluna (kuva Tiina Laitinen)

Pääesite VisitSavo oli kysytty tuote ja sehän loppui kesken sunnuntaiaamuna. Se sai kehuja siitä, että samaan esitteeseen on kerätty useamman kunnan tapahtumia, tietoja ja reittejä. Kulttuuri kun ei lopu kuntarajalle. Meille kuntalaisille on hyvinkin tärkeä tieto, että Mansikkakarnevaalit järjestetään Suonenjoella ja Pestuut Rautalammilla, mutta jollekulle riittävä tarkkuus tapahtumalle on Sisä-Savo. Kaikki tiedot jopa laajemmin löytyvät  nettisivuilta www.visitsavo.fi. Itse esite saadaan piakkoin jakoon myös Rautalammille. Kaiken kaikkiaan sitä jaettiin messuilla 300 kappaletta ja enemmänkin olisi mennyt!

Yllättävää oli se, että vielä on ihmisiä (noin 30% vastanneista), joille Sisä-Savon kunnat eivät olleet tuttuja. Parhaiten kunnista tunnettiin Suonenjoki, Pielavesi ja Rautalampi. Eniten vastaajia kiinnostivat luontoaktiviteetit ja nähtävyydet. Rautalampi kiinnosti erityisesti historian ja luonnon vuoksi, ja joku oli yllätyksekseen löytänyt sukujuurensa Rautalammilta. Valmiit reitit ja helpot kohteet kiinnostavat ja tietysti myös tapahtumat luontoaktiviteettien ja nähtävyyksien jälkeen. Mainostimme ihania kesäravintoloita, luontokohteita, museota, Runon ja laulun Rautalampia ja Pestuumarkkinoita.

Messuille on edelleen paikkansa. Tärkeää on ihmisten tarpeiden kuunteleminen ja kohtaaminen, ihan niin kuin pestuilla, ilon kautta!

(Tiina Laitinen, viestintä- ja kulttuurikoordinaattori, muokattu 9.5.2023)

Lauantaiaamuna messuhommat aloitti joukko innokkaita: vasemmalta Timo Holopainen, Elina Välkky, Laura Pursiainen, Eerika Korhonen-Pellikka, Tiina Laitinen, Kirsi Wiik ja Juha Ruotsalainen. (kuva Sanna Kauvosaari).

Kysy lisää:

« Uutishuone

Chatbot