RAUTALAMMIN PESTUUMARKKINAT 2023

11.9.2023 — 13:29

”Todella kaikella tavalla onnistuneet juhlat. Tyttökin oli miehineen Tampereelta käymässä. Olivat tyytyväisiä. Kiitos järjestäjille!”

”Erinomaiset juhlat” (palautteita 2023 Pestuumarkkinoista)

Rautalammin pestuumarkkinoita vietettiin erinomaisessa säässä 9.-10.9.2023. Arvioimme, että kävijoitä oli lauantaina ja sunnuntaina noin 12000. Määrää on vaikea arvioida, koska pestuille ei ole lippuja ja kävijät jakaantuvat pidemmälle aikavälille. Myyjiä seurayhtymän pestuualueella oli 204 ja lisää myyjiä oli Rompetorilla ja Työväentalon pihalla.

MisseKissa ja Nelle johdattelivat olympiakulkueen urheilukentän nappulajuoksuihin

Tunnelma oli leppoisa, lämmin ja iloinen. Ampiaiset aiheuttivat kuusi tehtävää ensiapuryhmälle, mutta muita havereita ei onneksi sattunut. Pestuuohjelmasta tykättiin, erityisesti taikuri Toomas Pitkäsestä, historiallisten asujen näytöksestä, pestauksesta ja sunnuntaiaamun lastenohjelmasta, missä esiintyivät Hilima Haipakka (Minna Merivalo) ja MisseKissa (Johanna Koskinen). Lasten ohjelman jälkeen lavalta lähti pitkä olympiakulkue Nelle Karjalaisen ja MisseKissan johdolla kohti urheilukentän nappulajuoksuja, joihin osallistui yli 70 lasta. Ohjelmassa oli myös Aki Hytösen, Nelle Karjalaisen ja Aki Virran esittämä perinteinen Pestuusotiisi. Yleisö sai laulaa myös yhdessä. Muuta ohjelmaa järjestivät mm. Työväentalo, Sisä-Savon mobilistit. Erityisen hieno oli Lux Rautalampi Museon pihapiirissä. Koko ohjelmaa on mahdotonta luetteloida,siitä voi lukea enemmän www.rautalampi.fi/pestuumarkkinat. Ja lisää kuvia löytyy Rautalammin Pestuumarkkinat facebookista ja instagramista.

Kurkkuparkki soitti energistä skatepunkkia Rautalammin Rockmuusikoiden järjestämässä Pestuurockissa. Kuva lukion saksanryhmä

Tapahtumia oli pitkin pestuuviikkoa: keskiviikkona lasten ja nuorten kirpputori, sekä ulkoilmaelokuva, jolla oli noin 120 katsojaa. Torstaina käveltiin seurakunnan järjestämä hyväntekeväisyyskävely ja perjantaina kirkkovenesoutukilpailut ja pestuurock. Souduissa Rautalammin ja Suonenjoen lukion välisen kilpailun voitti Suonenjoki ja RautU souti paremmin illan kilpailussa kunnanhallitusta ja valtuustoa vastaan. Pestuurockin yleisömäärä oli noin 150.

Lux Rautalampi museolla. Kuva lukion saksanryhmä

Sunnuntain kokokohtia olivat myös palkitsemiset. Pestuumarkkinoiden seurayhtymä palkitsi pitkäaikaisen yrityksen ”Vempan kala” eli myyjäpariskunnan Jaana ja Vemppa Korhosen kunniakirjalla ja ilmaisella myyntipaikalla seuraavana vuonna. Lions Clubin puheenjohtaja Helena Hartikainen taas jakoi kunniakirjan tänä vuonna yritykselle ”Rautakunto” ja palkinnon vastaanottivat yrittäjät Elina Hänninen ja Niina Tuppura.

Jouni Juhala palkitsiSeurayhtymä Rautalammin Pestuumarkkinat puolesta vuoden markkinamyyjät Jaana ja Vemppa Korhosen eli ”Vempan kalan”.
Niina Tuppura ja Elina Hänninen vastaanottivat Lions Clubin tunnustuksen

Ensi vuonna Pestuumarkkinat järjestetään 14.–15.9.2023 ja varmasti oheisohjelmaa on pitkin pestuuviikkoa.

Kiitos kävijöille, myyjille, talkoolaisille, esiintyjille, järjestäjille, yrityksille ja muille yhteiskumppaneille hyvin sujuneista markkinoista, leppoisasta ja mukavasta tunnelmasta. Pestuupalautekysely (Salmi Platform oy) on vielä voimassa ja sen tuloksia käsitellään myöhemmin syksyllä.

VASTAA ja VOITA TUOTEPAKETTI! 

https://bit.ly/pestuut2023  Auta meitä kehittymään! 

RautU voitti kunnanhallituksen ja valtuuston muodostaman joukkueen upeassa illassa Pitkälahdessa.

« Uutishuone