Rautalammin kunnan Kesämeiningit – paljon tapahtumia, yhteiskäyttöinen sähköauto ja etusivun uusi tekoälyasiakaspalvelija “botti”

Vaikka kunnanvirasto ja kelapiste ovat kiinni heinäkuun 1. – 28.7.2024 voi kunnan toimintoihin törmätä monella tavalla.

Kunta ollut mahdollistajana monessa tapahtumassa

Kunta on ollut jo tänä vuonna monessa tapahtumassa mukana mm. Alamäkiluistelun MM-kisoissa, Nuapuri Popissa, Kesätreffeillä, Runon ja Laulun Rautalampi -viikon tapahtumissa (mm. Teatteri Tien Telin aikamatkat-esitys) ja vielä on tulossa paljon lisää! Esimerkiksi Ehtoon iltamissa 18.7. juhlistetaan Etelä-Konneveden kansallispuistoa, paikalla mm. kansallispuiston mahdollistaneita tahoja. Tapahtuma on suunnattu kaikille ja sekin on ikärajaton, pääsymaksuton ja alkaa klo 19. Esiintyjänä on Joose folktrio, jonka muodostavat Joose Keskitalo, Mikko Juvonen ja Ville Linna. Kokoonpanosta puhutaan nimellä ”Joose Keskitalo ystävineen”.

Kesäoppaat Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja kirjastolla

Kesämatkailuopastusta kansallispuiston parkkipaikalla hyvän sään vallitessa muutamana päivänä heinäkuussa, pääsääntöisesti lauantaisin tai sunnuntaisin klo 12-16. Tästä tiedotetaan visitrautalampi-facebooksivulla.

Kesäopas löytyy myös heinäkuussa 26.7. saakka kirjaston aulassa kirjaston aukioloaikojen mukaan.

Iltatorit heinäkuun torstaisin klo 17-19

Heinäkuun torstaisin on myös iltatorit klo 17–19 ja ne siivittää alkuun Osulan maitolavan soittelot puutarhakerhon maitolaiturilla.

Esiintyjät

  • 4.7. Faina Jaamalainen ja Eeva Paananen
  • 11.7. Iida Heino ja Ilona Röntynen
  • 18.7. Annu Tikka
  • Kari Ylönen

Siintääpä vielä syyskuussa suurin tapahtuma Pestuumarkkinat, siellä sitä vasta ohjelmaa onkin!

Rautalammin kunnan yhteiskäyttöauto vuokrattavissa omaan käyttöön 1.7. alkaen

Omago-yhteiskäyttöautopalvelu on virka-aikaan kunnan omassa työkäytössä, mutta muina aikoina se tulee olemaan kaikkien vuokrattavissa. Auton varaus ja hallinnointi tapahtuu omago-sovelluksella. Sama varauskalenteri näkyy kaikille ja varauksia voi tehdä jopa 180 vuorokautta ennakkoon. Ovien avaus ja lukitus tapahtuu omago-sovelluksen kautta, minkä voi ladata google play:sta tai appstoresta. Sinne pitää myös rekisteröityä. Huomioithan, että sovellus tarkistaa ajo-oikeutesi 1 vrk kuluessa. Asiakas- ja tiepalvelu toimivat ympäri vuorokauden.

Auto on 2- paikkainen täyssähkö Nissan e-NV200, jonka toimintasäde täydellä akulla on noin 100 km. Auton lähtöpaikka tulee olemaan kunnanviraston piha-alue. Palvelun on tarkoitus alkaa 1.7.24.

Tekoälyä kunnan etusivulla: AI-asiakaspalvelija “chat-botti” käytössänne

Kunnan kotisivulla on otettu koekäyttöön tekoälyavustaja, joten käyhän osoitteessa www.rautalampi.fi ja kysele botilta kuntaan, toimintaan, Rautalampiin liittyviä asioita tapahtumista ja pöytäkirjoista aukioloaikoihin tai mitä vaan keksit. Näin kerätään kokemuksia tällaisen palvelun käytöstä. Chat-botin näet pyörenä, punaisena painikkeena näyttöruutusi oikeassa alakulmassa.

Mutta muistetaan nauttia kesästä, kärpäsistä, meidän ihanista järvistä, tapahtumista ja luonnosta! Hyvää kesää!

Ja jos tekemistä mielit, katsele kunnan tapahtumakalenteria, jonne päivitetään kaikki tietoon saatu tapahtumatarjonta www.rautalampi.fi/tapahtumat tai www.visitrautalampi.fi

« Uutishuone

Chatbot