Lähiopetukseen palaaminen 14.12.

Yleistilanne lyhyesti

Rautalammilla on viime viikolla (vko 49) todettu yhteensä 10 koronatartuntaa. Olemme tänään konsultoineet terveydenhuoltoa, eikä Rautalammilla ole saadun tiedon mukaan tällä viikolla (vko 50) todettu enää uusia tartuntoja. Viime viikolla uudet tartunnat todettiin perheissä, jotka olivat jo valmiiksi karanteenissa. Karanteenin tai eristyksen päätyttyä voi palata kouluun, mikäli oireita ei ole.

Maanantaina 7.12. lähiopetukseen palasivat Kerkonjoen koulu ja Matti Lohen koulun luokat 1.-3. sekä ala- ja yläkoulun pienryhmät. Lähiopetukseen paluu on sujunut hyvin, vaikkakin hyvin poikkeuksellisin järjestelyin. Oppilaat opiskelevat kotiluokissa ja viettävät sekä välitunnit että ruokatunnit oman luokan aikuisten kanssa. Osa oppilaista on jäänyt edelleen kotiin huoltajien anoessa perusopetuslain 18 § mukaisia erityisiä opetusjärjestelyjä tai kotiopetusta. 

Perusopetuslain 20 § mukaiset poikkeusjärjestelyt päättyvät tämän viikon loppuun perjantaina 11.12.2020

Opetusjärjestelyt 14.12. alkaen

Ensi viikon maanantaina 14.12. kaikki perusopetuksen oppilaat ja lukion opiskelijat palaavat lähiopetukseen. Ruokailut ja välitunnit tullaan porrastamaan ja lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia. Iltapäiväkerho jatkaa taas toimintaansa poikkeusjärjestelyin. Koulut viestivät tarkemmin koulunkäyntiin liittyvistä opetusjärjestelyjen, ruokailujen, välituntien ja iltapäiväkerhon ohjeista sekä oppilaskuljetusten järjestelyistä. Jos huoltaja päättää pitää lapsen vielä kotona, voi hän halutessaan hakea perusopetuslain 18 § nojalla erityisiä opetusjärjestelyjä tai kotiopetusta rehtorilta Wilman kautta. Erityisissä opetusjärjestelyissä koulu vastaa opetuksen järjestämisestä ja oppilaan ohjeistamisesta, kotiopetuksessa huoltaja vastaa opetuksen järjestämisestä itse. Poikkeavia opetusjärjestelyjä haetaan koulun rehtorilta Wilmaviestillä. 

Muistutamme vielä siitä, että kipeänä tai oireisena ei saa tulla kouluun ja oppilaita on hyvä muistuttaa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Yläkoululaisille ja yli 15-vuotaille oppilaille ja opiskelijoille suositellaan kasvomaskin käyttöä. Myös henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä. Koulutoimi tarjoaa maskit ensi viikon osalta kaikille.

Ensi viikon (vko 51) osalta emme peri iltapäiväkerhon maksuja emmekä oppilaskuljetusmaksuja (omavastuita oppilaskuljetuksista).

Sivistysosaston muut palvelut

Liikuntatilat on avattu maanantaina 7.12. Tämä tarkoittaa sitä, että liikuntasalit, kuntosalit ja uimahalli ovat auki käyttäjille. Pidäthän palveluita käyttäessäsi huolta turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Uimahalli on kiinni joulun aikaan 23.12.-3.1. 

Nuorisotila (Nuokku) avautuu 14.12. poikkeusjärjestelyin. Nuokku on auki ma-to klo 16-18. Maanantain nuokku on varattu 6.lk oppilaille, tiistain nuokku 7.lk. oppilaille, keskiviikko 8.lk. oppilaille ja to 9.lk oppilaille. Nuokulla asioiville suositellaan kasvomaskin käyttöä. 

Kirjasto on auki 14.12. alkavan viikon ma-pe normaalisti. Viikonloppuna kirjasto on suljettu. Kirjastolla asioidessa suositellaan kasvomaskin käyttöä. 

Varhaiskasvatus jatkaa toimintaansa normaalisti.

Päivitys 09.12.2020 klo 18.30: Tarkennettu ohjeistusta karanteenin päättymisestä.

« Uutishuone

Chatbot