Koulut jatkavat etäopetuksessa

, 25.11.2020 — 12:55

Rautalammin kunnassa on tehty päätös etäopetuksen jatkumisesta 4.12.2020 saakka. Tällä toimenpiteellä pyrimme pysäyttämään koronaviruksen leviämisen ja antamaan terveydenhuollolle aikaa edelleen selvittää kaikki tartuntaketjut sekä suorittaa tarvittavat testaukset. 

Ruoka-annokset tullaan ensi viikolla jakamaan maanantaina ja keskiviikkona. 

Päätös lähiopetukseen paluusta tai etäopetuksen jatkumisesta tehdään koronavirustilanteen kehittymisen mukaan ensi viikon puolivälissä, eli joulukuun ensimmäisinä päivinä. 

Tällä hetkellä ykkösprioriteettimme on ihmisten terveyden turvaaminen. Koronaviruksesta pirullisen tekee se, että se voi joillain kantajilla olla täysin oireeton, kun toisilla se johtaa vakavaan, sairaalahoitoa vaativaan sairastumiseen. 

Terveydenhuolto on selvitellyt tartuntaketjuja, asettanut karanteeneja ja testannut keskitetysti suuren joukon ihmisiä. Uusia tartuntoja on Sisä-Savon alueella viimeisen viikon aikana todettu noin neljäkymmentä. Viime viikolla asetetut karanteenit ovat osoittautuneet toimiviksi ja uudet positiiviset tapaukset on todettu henkilöiltä jotka ovat olleet jo karanteenissa. 

Selvittelemme parhaillaan sitä, voiko joitain oppilasryhmiä vapauttaa karanteenin omaisista olosuhteista, jos virallista päätöstä karanteenista ei terveydenhuollosta ole vielä tullut. Tämä selvittely koskee esimerkiksi koko Kerkonjoen koulua. 

Toivotamme voimia koteihin ja myös koulujen henkilökunnalle tässä poikkeustilanteessa. 

Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta.

Lue lisää:

« Uutishuone