Kouluruokailun järjestäminen etäopetusjakson aikana

, 23.11.2020 — 13:33

Olemme järjestelleet Matti Lohella sijaitsevan keskuskeittiön kanssa kouluruoan tälle etäopetusjaksolle niin, että tarjoamme sekä perusopetuksen oppilaille että lukion opiskelijoille lämpimän pääruoka-aterian. Perusopetuslain ja lain perusopetuslain väliaikaisesta muuttamisesta nojalla meidän tulee tarjota lämmin ateria eikä siitä syystä esimerkiksi ruokakakassien tai maksukuponkien jakaminen ole mahdollista.

Kouluruoka tullaan jakamaan perusopetuksen oppilaille keskiviikkona 25.11.2020 ja lukiolaisille torstaina 26.11.2020. Noutopaikkana ovat Matti Lohen keskuskeittiö ja Kerkonjoen kauppa. Ilmoitathan ruokaa tilatessa kaikki perheen lapset erikseen ja myös ruoan noutopaikan. Porrastamme ruokien hakemista ja informoimme hakuajoista sitten tarkemmin, kun tiedämme hakijoiden lopullisen määrän. Todennäköisesti jaamme lounaspaketteja keskuskeittiöltä keskiviikkona ja torstaina klo 11.00 alkaen. Hakuajat Kerkon kaupalta tarkentuvat myös myöhemmin.

Lounaspakettien tilauslinkki on lähetetty koteihin Wilmassa.

Huomoithan ruokia noudettaessa vallitsevat olosuhteet ja käytät suu-nenäsuojainta ja huolehdit turvaväleistä.

Yleisesti tilanteesta

Rautalammilla on tänä aamuna todettu 8 uutta koronatartuntaa. Viime viikolla, ennen kuin tämä tilanne eskaloitui, tartuntoja oli yhteensä 6, mutta nyt todettuja positiivisia tartuntoja on jo 25 kappaletta. Ihmisiä on myös joutunut sairaalahoitoon koronaviruksen oireiden vuoksi. Toivomme kaikilta nyt vastuullista käyttäytymistä: suojaimien käyttöä, käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimista ja ihmisjoukkojen välttämistä.

Pyrimme palaamaan normaaliin arkeen taas mahdollisimman pian, koska tästä etäopetustilanteesta aiheutuu haittaa paikalliselle elinkeinoelämälle ihmisten jäätyä pois töistä sekä työssäkäyville, jotka saattavat tilanteen vuoksi joutua jäämään palkattomalla vapaalle töistä.

Tällä hetkelleä tavoitteemme on ainostaan saada taudin leviäminen hallintaan ja ihmiset pysymään terveenä.

Jos ruokailuasiaan tai tilanteseen liittyen on kysyttävää, olkaa yhteydessä Wilman kautta tai minulle voi myös soittaa.

Turvallista viikon alkua kaikille

« Uutishuone