Koronavirustilanteen päivitys 27.11.2020

, 27.11.2020 — 17:08

Yleistilanne sivistystoimessa

Nyt näyttäisi siltä, että tartuntojen määrä ollaan saamassa kuriin. Eilen torstaina Sisä-Savon alueella todettiin neljä uutta tapausta ja tänään perjantaina yksi. Kuten jo tiedätte, koulut jatkavat Rautalammilla etänä vielä ensi viikon eli 4.12.2020 saakka. Sen jälkeen todennäköisesti alamme portaittain palata lähiopetukseen. Ensimmäisenä lähiopetukseen palaisivat erityisen tuen tarvitsijat ja pienimmät oppilaat (1.-3.lk). Palaamme näihin suunnitelmiin ensi viikolla, kun tilanne tartunta- ja henkilöstötilanteen osalta tarkentuu.

Liikuntapaikat ovat kiinni ja kirjastossa noudatetaan supistettuja aukioloaikoja 6.12. saakka. Kansalaisopiston opetukset on myös keskeytetty 6.12. saakka.  

Kiitos, kun olette olleet vastuullisia ja noudattaneet tiukkoja karanteeniohjeita ja liikkuneet kaupoissa ja julkisilla paikoilla vastuullisesti. Teidän kaikkien panosta tarvitaan tilanteen rauhoittamisessa. Toivon, että jatkatte edelleen maskien käyttöä ja hyvästä hygieniasta huolehtimista. 

Mielenterveyskeskuksen puhelinneuvonta

Terveydenhuollosta on oltu meihin yhteydessä ja muistuteltu, että kuntalaisilla on mahdollista saada tukea jaksamiseen ja mielenhyvinvointiin liittyvissä asioissa myös nyt koronan aikana. Koronavirustilanteeseen voi liittyä elämää rajoittavia tekijöitä, jotka voivat tuoda mieleen monenlaisia kysymyksiä. Jos koet tarvitsevasi ohjausta, neuvontaa ja tukea oman tai perheen jaksamiseen liittyen, voit soittaa mielenterveyskeskuksen puhelinneuvontaan.

Palvelu on avoinna ma-pe klo 12-14 puh. 044 4131 222.

Koululounaiden jakaminen viikolla 49

Ruoka-annosten jakamisesta on lähetetty viesti koteihin Wilmassa.

Turvallista ja mukavaa viikonloppua toivotellen

Rautalammin sivistystoimi

« Uutishuone