Käpynän kodan toteutuminen etenee

Käpynän kodan toteutuminen on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, kun Iisveden Metsä Oy päätti lähteä mukaan tukemaan kodan rakentamista. Iisveden Metsä Oy lahjoittaa kodan rakentamiseen tarvittavan sahatavaran.  

Käpynän kotahanke on etsinyt keväästä asti rahoitusratkaisuja kodan rakentamiseen. Yhteistyötä on viritelty useaan suuntaan ja pienempiä lahjoituksia on saatu eri tahoilta. Nyt kotahanke on ottanut aimo harppauksen eteenpäin, kun Iisveden Metsä Oy päätti lähteä mukaan tukemaan kodan rakentamista. Iisveden Metsä Oy lahjoittaa kodan rakentamiseen tarvittavan sahatavaran.  

Iisveden Metsä Oy:n toimitusjohtaja Tommy Lindström valottaa päätöksen taustoja. ”Olemme paikallinen saha, joka on kohta sata vuotta omalta osaltaan ollut mukana pitämässä aluetta pystyssä. Haluamme tukea kohteita, jotka keskittyvät lähialueelle, mielellään vielä lapsiin ja nuoriin”, hän toteaa. ”Tässä hankkeessa kaikki napsahtaa kohdilleen”, Lindström lisää.    

Käpynän kotahanke on etsinyt keväästä asti rahoitusratkaisuja kodan rakentamiseen. Yhteistyötä on viritelty useaan suuntaan ja pienempiä lahjoituksia on saatu eri tahoilta. Hankkeen puuhamies Pekka Saarikko on hyvillään Iisveden Metsä Oy:n lahjoituksesta. ”Materiaalikysymyksen ratkeaminen on hankkeen kannalta tosi tärkeä asia”, Saarikko kiittelee.

Keväällä Sakky on luvannut valmistaa kodan elementit oppilastyönä.

Käpynän kodan on tarkoitus toimia Rautalammin metsäeskareiden tukikohdan lisäksi asukkaiden kohtaamispaikkana. Rautalammin metsäeskaritoiminta alkoi syksyllä. Luonto- ja liikuntapainotteisessa ryhmässä on 19 eskarilaista. Tällä hetkellä metsäeskarilaisten väliaikaisena tukikohtana on Työväentalo.

Rautalampi on yksi OSPA-hankkeen seitsemästä pilottikunnasta. Pilotin kehittämisteemana on ”Metsäeskari ja koko kylän kohtaamispaikka”. 

Myös Rautalammin kunnan tekninen lautakunta on tehnyt asiaa koskevan päätöksen 16.9., jonka myötä hankkeen käynnistymisen vaativat toimet on hyväksytty.

Kesätreffeillä vapaa-ajanasukastoimikunta (VASTA) luovutti tämän vuoden Vastan tunnustuksen ja siihen kuuluvan 600 euron rahasumman Käpynän kotahankkeeseen. Lisäksi lahjoituksia on saatu muun muassa Rautalammin Rautiaisilta, Liimattalan kylätoimikunnalta ja yksityisiltä lahjoittajilta. Lahjoittajia toivotaan edelleen lisää.

Ihan huippua, iso kiitos kaikki lahjoittajat!

« Uutishuone

Chatbot