Hiihtoloma aktiviteetteja

Seuraavassa vihjeitä, minkälaisista elämyksistä esimerkiksi voit Rautalammilla hiihtolomalla nauttia Etelä-Konneveden kansallispuiston lisäksi.

Viikolla 10 järjestetään myös pieniä aktiviteetteja koronarajoitukset huomioiden. Hiihtoloman minileiri on koronaviruspandemian vuoksi peruttu. Kaikessa tekemisessä tulee huomioida turvavälit, hyvä käsihygienia ja osallistua vain ehdottoman terveenä!

Hiihtäminen 
Hiihtämiseen tarjolla on paljon hienoja latuja. Pitkälahdesta alkaen pääsee nauttimaan jääladuista, Latsinmäellä metsäisistä ja mäkisistä laduista jalu Maukolanpelloilla lumisista peltomaisemista.

Voit seurata latujen ja luistinratojen aurausta ja jäädytystä ajantasaisesti päivittyvästä linkistä, jonka löydät liikuntasivuilta.

Luistelu
Luistelemaan pääsee urheilukentän kaukalossa ja luistinkopin vieressä olevalla toisella luistinradalla. Luistinratojen kunnostustilannetta pääset seuraamaan ajantasalla liikuntatoimen sivuilla olevasta linkistä.

Alamäkiluistelu
Hurjapäille urheilukentällä Turkkilanvuorelta on talkoovoimin rakennettu alamäkiluistelurata, joka kerää alamäkiluistelijoita ympäri Suomen.

HIIHTOLOMAVIIKKO

Rata avoinna joka päivä!🏂 Hinta 15 € / päivä. Aukioloajat:

Tiistai klo 12:00-15:00; Keskiviikko klo 12:00-15:00; Torstai klo 16:00-18:00 Huom!.Torstaina rata auki vain RautU:n junioreille; Perjantai klo 12:00-15:00; Lauantai klo 12:00-15:00 ja Sunnuntai klo 12:00-15:00

Curling-rata

Curling-rata on avattu kirkonkylän luisteluradalle. Kaarihallin laitamilta löydät omatekoista ”curling kanistereita”. Toki pelata saa myös omilla välineillä.

Pulkkamäet
Hienoja pulkkamäkiä kirkonkylältä löytyy mm. Pitkälahdesta latujen ja laavun välittömästä läheisyydestä ja ns. kinttumäessä Ortodoksikirkon ja lämpölaitoksen välissä.

Laavut
Rautalammilla on useita hienoja laavuja, joiden kaikki tiedot löydät liikuntatoimen sivuilta. Näistä uusimmat on tehty avohakkaamattomasta lähipuusta ja ne löytyvät:

  1. Kierinniemestä (Kierinniementie 69), ylempi kuva
  2. Koipiniemestä (Soututie 89), alempi kuva
  3. Hanhitaipaleen Kalasatamasta (Satamatie 160)
  4. Kirkonkylältä Pitkälahdesta (Uimalantie 8), laavu pulkkamäen vieressä

Avantouinti
Matti Lohen koulun takaa löytyy avanto. Avannon äärellä on myös lämmin uimakoppi, johon saat avaimen liittymällä Raikas -avantouintiseuraan. Lisätiedot puh. 040 704 6993.

Uimahalli
Rautalammin uimahalli on auki myös lauantaisin ja aamu-uimaan pääsee torstaisin. Kellukkeita, juoksuvöitä yms. saa lainaan.

Ratsastus

Taidetta
”Se sininen hetki” Tiina Vertaisen maalauksia Rautalammin kirjastossa 1.1. – 26.3.

Näyttelytila avoinna ma ja to klo 13-19, ti, ke ja pe klo 10-16.

Tiina Vertainen maalauksia näyttely

”Veden peili”, Jorma Knuutisen valokuvia Jatkoajalla SeinäGalleriassa (Kuopiontie 30) ma-pe klo 10-17, la klo 10-14

”Onko näitä pakko tehä?” Kokkatoiminnan nuortenpajan taidenäyttely Ravintola Hetkessä. Avoinna ma-pe 8.00 -15.00.

Lumikenkäily
Lumikenkiä ja monia muita urheiluvälineitä, pelejä yms. voit lainata Rautalammin kirjastosta. Lainaamiseen tarvittavan kirjastokortin voit hankkia ma ja t0 klo 13-19 ja ti, ke ja pe klo 10-16.Kalajaretkeilyn lumikenkäretkiä toteutetaan Etelä-Konneveden kansallispuistossa 06.03. klo 15 ja 07.03. klo 15. Lisätietoja ja varauksethttps://kalajaretkeily.fi/fi/muut-palvelut/lumikenkaretki/

Koiravaljakot

Koiravaljakolla pääsee ajelemaan http://www.sawohusky.fi

Rekiajelut 

Rekiajeluita hiihtolomaviikkojen ajan järjestää Matin Puupaja. Hinta 60 €/reki. Varaukset Matti, puh. 0400 161450.

Rekikurssi Marttilantiassa 13.3.2021

« Uutishuone