Varhaiskasvatuksen katsaus koronatilanteeseen

, 25.11.2020 — 10:16

Kuten tiedämme, koronavirukselle altistuneiden ja tartuntojen määrä on Sisä-Savon alueella kasvanut viimeisen viikon aikana merkittäväsi. Terveydenhuollolta saadun tiedon mukaan positiivisen tuloksen saaneet ovat pääosin olleet jo karanteenissa tai karanteenin kaltaisissa olosuhteissa. Näin ollen he eivät ole levittäneet tautia eteenpäin.

Varhaiskasvatuksessa tilanne on tällä hetkellä vakaa. Varhaiskasvatuksessa ei tällä hetkellä ole todettuja tartuntoja. Altistuneita on ilmennyt ja heidät on asetettu terveydenhuollon toimesta karanteeniin. Varhaiskasvatukseen voi osallistua normaalisti, mikäli lapsi on terve eikä perheessä ole todettu positiivista koronatartuntaa. Edelleen, huolehdittehan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Huoltajilla on vahva maskisuositus varhaiskasvatuksessa asioidessa.

Syytä paniikkiin ei ole, vaikka tilanne tällä hetkellä hurjalta tuntuukin. Lapsia on hyvä rauhoitella ja kertoa tilanteesta suoraan, mikäli he asiasta kyselevät.

Lisätietoja koronatilannepäivityksestä näkee Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymän sivuilta: https://www.sisasavontk.fi/

Mikäli tilanne sinua mietityttää tai pohdit, voiko lapsesi osallistua varhaiskasvatukseen, niin ole rohkeasti yhteydessä varhaiskasvatusyksikköösi.

Varhaiskasvatuksen väki

Kysy lisää:

« Uutishuone