Tapahtumakalenteri Rautalammilla tapahtuu-sivu Facebookissa. 

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valoa ja varjoa -konsertti

pe 26.8.2022 18:30 - 19:30

Tervetuloa lämpimästi meditatiiviseen ja tunnelmalliseen syksyn konserttiin venetsialaisviikonloppuna Kerkonkosken kylälle idylliseen Vanhaan Myllyyn kosken äärelle.
Konsertin kesto n.75min.
Lipun hinta 20€.
Sitovat ilmoittautumiset viim. 24.8. p. 0407061117 tai sateenkaarenpuu@gmail.com
Ota mukaasi viltti jos tahdot.
Osoite Kerkontie 1.
Yhtyeen musiikki antaa jokaisen kuulijan uppoutua omaan maailmaansa sävyjen ja sävelten soidessa rikkaina ja herkkinä. Japanilainen sakuhachi-huilu, suomalainen kantele ja tiibetiläiset äänimaljat muodostavat äänimaiseman ja sävyjen kirjon, jota kuunnellessa voi antaa mielikuvien tulla ja mennä.
Konsertissa sinulla on mahdollisuus matkata omaan sisäiseen maailmaasi, rentoutua, aistia ja uppoutua musiikin luomaan meditatiiviseen tunnelmaan?
Antaa kaiken olla juuri niinkuin on, olla tässä ja nyt hetkessä juuri sellaisena kuin olet. Hengittää.
Vuodenajan vaihtuessa syksyyn on aika kääntää energioita kohti tulevia tunnelmallisia syyskuun iltoja. Lehdet putoilevat puista ja ilma muuttuu. Syksy on vuodenaika, joka vie meidät miettimään ja harkitsemaan asioista vapautumista ja turhasta irti päästämistä.
On aika hengähtää ja kerätä voimia.
Konsertissa yhdistyvät mm. suomalainen ja japanilainen musiikkiperinne, molempien perustana ja suurimpana innoittajana on ikiajoista lähtien toiminut luonto ja sen erilaiset elementit.
Tätä pyrimme kunnioittamaan konsertissamme ja luomaan meditatiivisen ja maadoittavan matkan. Konsertin musiikki ja äänimaisemat luodaan akustisesti käyttäen erilaisia kelloja, kulhoja, gongia, rumpuja, kanteleita, shakuhachi-huiluja, omaa ääntä sekä lintupillejä.
Tervetuloa lämpimästi kaikille kuuntelemaan ja rentoutumaan äänteen lumoavaan maailmaan ja
matkaamaan ikiaikaiseen viisauteen
äänien harmonisessa maailmassa.
Kylän talolla voit nauttia konsertin jälkeen kahvit /teet.
Kokoonpano :
Otto Eskelinen
Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuonna 2013. Hänen soitinvalikoimaansa kuuluvat erilaiset puupuhaltimet ja kosketinsoittimet, viime vuosina yhä enenevissä määrin itsetehdyt puuhuilut.
Vuodesta 2013 hän on toiminut soittajana ja säveltäjänä The Mystic Revelation Of Teppo Repo -yhtyeessä. Yhtye on julkaissut neljä studio-albumia ja tehnyt musiikin Ylellä esitettyyn dokumenttielokuvaan, ”Luonto sisälläni” (Jaakko Ruuska 2016).
TMROTRn viides levy ”Kosmoksen Erakko” julkaistaan 13.5.2022 (Sähkö Recordings).
Viime vuosina Otto on luonut myös omaa soolorepertuaariaan. Konkreettinen esimerkki tästä on heinäkuussa 2020 julkaistu esikoislevy Pindarin sävel ( Helmi Levyt). Vuonna 2021 Otto sävelsi musiikin Franceco Rosson animaatioon ”Nelikivi – Four Stones” (Eesti Joonisfilm). Soundtrack julkaistiin myös 10″ vinyylinä (Helmilevyt).
Hänen soolomateriaalistaan välittyy vahvasti kiinnostus suomalais-ugrilaiseen kulttuuriin, sekä sukukansoihimme.
Jenni Venäläinen
Hän on monipuolinen kantelisti-laulaja, joka on erikoistunut vanhaan suomalaiseen ja karjalaiseen kanteleensoittoperinteeseen. Improvisaatio ja vähäsävelisyys inspiroivat Jenniä ja parhaillaan hän työskentelee Melkutus Party -projektin parissa, jossa vanhoista kanteleella soitetuista tanssisävelmistä tehdään nykyaikana tanssittavaa bilemusiikkia. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta vuonna 2019 ja opiskellut myös Latviassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa opintojensa aikana. Jennin aktiivisin yhtye on Aoide, jonka esikoisalbumi ”I” (Helmi Levyt) julkaistiin vuonna 2020.
Jennivenäläinen.fi
Johanna Penttinen
Hän on äänihoitaja, joogaohjaaja, luonto-opas, luontaishoitaja ja life coach. Johannan sydäntä lähellä on erilaisten ihmisten kohtaaminen aidosti ja läsnäolevasti.
Hän on tutkinut erilaisia perinteitä joiden juuret ovat vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Saanut olla mukana mm. Alkuperäiskansojen seremonioissa missä musiikilla ja äänenkäytöllä on ollut merkittävä parantava rooli.
”Suomessa musiikilla on aina ollut tärkeä tehtävä kansanperinteessä. Musiikki kuului kansan tapoihin, rituaaleihin ja riitteihin.”
Hänen mielestä musiikki on myös pyhä tapa olla vuoropuhelussa ihmisten ja ympäröivän luonnon kanssa.
Hoitajana työskennellyt ja todennut miten suuri vaikutus hyvinvointiin mm. musiikilla, luonnolla ja hengityksellä on hyvinvointiin.

Tiedot

Päivämäärä:
pe 26.8.2022
Aika:
18:30 - 19:30
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Kerkonkosken Wanha Mylly

Tähän kalenteriin on koottu eri toimijoiden Rautalammilla järjestämiä tapahtumia. Rautalammin kunta ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Jos haluat oman tapahtumasi lisättäväksi kalenteriin jätä tapahtuman tiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella.

Chatbot