Yrittäjät yhteistyössä

Yhdessä tekemällä saa paljon hyvää aikaan. Rautalammin Yrittäjät ry on aktiivinen paikallisyhdistys, joka on ollut viime aikoina monessa mukana. Seuraavan kerran yrittäjät tempaisevat Matti Lohen koululla Kodin ja koulun päivässä 30.9.

Matti Lohen koulun lukuvuoden teemana on yrittäjyys ja työelämätaidot. Teeman mukaisia tempauksia ja koulutusta järjestelee Matti Lohella nimetty yrittäjyystiimi, johon kuuluvat opettajat Ilkka Sahlberg ja Petro Penttinen. Tavoitteena on tehdä yrittäjyyskasvatuksen sisältöjä näkyvämmäksi ja järjestää muun muassa yritysvierailuja.  Yhteistyössä ovat Rautalammin Yrittäjät. ”Teema on hyvä ja tärkeä,” kertoo yrittäjien puheenjohtaja Heli Haukka, ”ideana ei siis ole tehdä kaikista lapsista ja nuorista yrittäjiä, vaan olla esimerkkinä ja vaikuttaa lasten asenteisiin ja ajatuksiin. Yrittäjät ovat sinnikkäitä ja sitoutuneita, yrittäjyys on enemmän kuin vain oma liikeidea, se on ennen kaikkea uskomista itseensä ja omaan tekemiseensä, rohkeutta, mahdollisuuksien näkemistä ja innovatiivisuutta. Ne ovat sellaisia arvoja ja ominaisuuksia, joita yrittäjyyskasvatuksen kautta halutaan lapsissa ja nuorissa vahvistaa”. 

Kodin ja Koulun päivää vietetään vuosittain lähes kaikissa Suomen kouluissa. Matti Lohella tänä vuonna näkyvät teeman mukaisesti yrittäjät itse. Koululle on tulossa toimintaansa esittelemään MTK Rautalampi, JAV-palvelut, OP Rautalampi, Kiinteistöhuolto Haukka, Kuljetusliike Hujanen Oy, Sahalan Kartano, Kova Goalie ja Emäpitäjän anniskeluravintolat Oy eli tutummin Morton. Kahvio aulassa on yrittäjäyhdistyksen toiminnan esittelypiste ja liikuntasalissa vanhempainyhdistys, lisäksi ihanat lukukoirat ovat tavattavissa koululla. ”Toivotan kaikki perheet lämpimästi tervetulleeksi koululle, uskon vahvasti yrittäjyyskasvatuksen olevan hyvä valttikortti lapsille ja nuorille menestymiseen niin kouluelämässä kuin arjessakin, ja toivottavasti saamme edes muutaman yrittäjänsiemenen istutettua,” summaa Heli Haukka.

Yrittäjien talkoot Käpynäkodalla.

(teksti ja kuvat Anni Pihl)

« Uutishuone