Yrittäjäaamu 30.01.2020

31.1.2020 — 13:14

Yrittäjäaamu Sillankorvassa

Yrittäjäaamuun Sillankorvassa osallistui reilut 20 yrittäjää.

Yhteenveto yrittäjäaamun 30.1.2020 infoista.

Kunnanjohtajan ajankohtaiskatsaus

Kunnanjohtaja Anu Sepponen piti katsauksen kunnassa meneillään olevista ajankohtaisista asioista. Hän kertoi muun muassa käynnistymässä olevasta asukasmarkkinoinnista ja Kerkonkosken kylän kehittämissuunnitelmista.

Mansikka ry:n ajankohtaiset asiat

Maaseudun kehittämisyhdistys Mansikka ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Manninen kertoi, vuosi 2020 on meneillään olevan ohjelmakauden viimeinen vuosi, joten maaseudun yritysrahoitusta kannattaa hakea nyt. Mansikka on saanut lisärahoituskehyksen, joten yritysten hankkeisiin rahaa on tällä hetkellä hyvin saatavilla.

Lisätietoja aiheesta:
» Yritystukiesite pdf-muodossa
» Lisätietoja yritystuista Mansikan internet-sivuilla

Kysy lisää: Kirsi Manninen, puh. 045 131 5077, kirsi.manninen@mansikkary.fi.

Yritys Oppii ja Menestyy -koulutukset

Yritysyhteyshenkilö Jaana Kapustamäki SavoGrowlta kertoi tulossa olevista Yritys Oppii ja Menestyy -hankkeen koulutuksista. Tulossa on mm. verkkokoulutuksia hinnoittelusta, kannattavuudesta sekä yrityksen myyntikuntoon saattamisesta. Sopivan ryhmän löytyessä voidaan koulutuksia räätälöidä sisältöjen puolesta ja toteuttaa myös Rautalammilla.

Lisätietoja aiheesta:
» YOM-palvelu
» YOM-palvelu, tulevat koulutukset SavoGrow-alueella

Kysy lisää: Jaana Kapustamäki, puh. 020 7464 621, jaana.kapustamaki@savogrow.fi.

ATSX500 – Alamäkiluistelun MM-osakilpailu Rautalammilla 8.2.2020

Kulttuuri- ja viestintäkoordinaattori Petri Virta kertoi tulevasta alamäkiluistelun mm-osakilpailusta, joka järjestetään Rautalammilla 8.2.2020. Kilpailijoita on ilmoittautunut toista sataa yli 20 maasta. Paikalle odotetaan noin tuhatpäistä yleisöä.

Myynti- ja esittelypaikat tapahtumassa ovat maksuttomia ja ne tulee varata viimeistään maanantaina 3.2.2020 kunnanviraston neuvonnasta, puh. 050 527 5018 tai tarja.hamalainen@rautalampi.fi. Ruoka- ja juomamyyntipaikat ovat täynnä.

Lisätietoja tapahtumasta:
» Red Bull Ice Cross ATSX500 – Rautalampi 2020

Lukion opinto-ohjaajan terveiset

Rautalammin lukion opinto-ohjaaja Mari Marttila kertoi terveisiä koulumaailmasta. Ensi lukuvuonna perinteiset Matti Lohen koulun yritysmessut järjestetään Rautalammilla. Koulun toive on, että yritykset markkinoivat aktiivisesti mahdollisuutta yrityksen esittelyyn oppilaiden toimesta. Rautalammin lukiolla puolestaan valmistellaan kurssia, johon sisältyy työelämään tutustuminen. Marttila muistutti, että lukiolaisten työelämävalmiudet ovat peruskoululaisia paremmat, joten tet-paikkoja myös lukiolaisille kannattaa tuoda aktiivisesti esille.

Sekä yritysmessuista että lukion tet-jaksoista informoidaan yrityksiä lähempänä.

Yrittäjien ajankohtaiset kuulumiset

Tiina Vainikainen kertoi, että Sillankorvan taloa vuokrataan sekä majoitus- että kokouskäyttöön yhteistyössä kiinteistön omistajan, Rautalammin Ratsastuskeskuksen ja Ravintola Hetken kanssa.

Lisäksi kuultiin ajankohtaisia kuulumisia Morehousen liiketoiminnan myynnistä Conlog Oy:lle sekä Salli Systemsin ja Sahala Herbsin ajankohtaisista asioista.

Seuraava yrittäjäaamu torstaina 19.3.2020 Törmälässä

Kysy lisää:

« Uutishuone

Chatbot