Yhdistysten ilta keräsi tiistaina 18.4.2023 valtuustosaliin 27 osallistujaa

19.4.2023 — 17:09

Valtuustosalin pöydät täyttyivät Työväentalon, Ursan, Leipätiimi ry:n, seurakunnan, Suonenjoen ja Rautalammin sydäntoimikunnan, Eläkeliiton, Rautalampi-järven suojeluyhdistyksen, Käpynäkodan, LC Rautalampi Malvin, Kerkonkosken Ketterän, Kulttuuriseuran, Kokoomuksen, Vanhainkotiyhdistyksen, Museosäätiön, Mansikka ry:n SPR:n, Sisä-Savon perinneyhdistyksen, Talkoopäivän, Rautalammin

historiallisen seuran, Matti Lohen koulun, partion, sotaveteraanien perinneyhdistyksen, Cantilena-laulajien, Puutarhayhdistyksen, RautU:n ja kunnan edustajista.

Kaikki pöydät täyttyivät valtuustosalissa

Kulttuuri- ja kotiseutukasvatussuunnitelma puhutti

Tilaisuudessa kerrottiin lyhyesti päivityksen alla olevasta kulttuuri- ja kotiseutukasvatussuunnitelmasta ja kävi ilmi, ettei se ole kovinkaan tuttu kuntalaisille, saatikka uusille tai muualta tuleville opettajille. Ratkaisuksi mietittiin syksylle opettajille suunnattua infotilaisuutta tai jopa Rautalampi-messuja, missä yhdistykset voisivat esittäytyä. Mieluisa ehdotus oli myös bussikierros Rautalammin eri kulttuurikohteissa.

Kunnan tapahtumakalenteri, menoinfo ja yhdistyksille ilmaiseksi tiloja käyttöön!

Yhdistyksien on mahdollista ilmoittaa tapahtumiaan kunnan tapahtumakalenteriin lomakkeen kautta. Osallistujilta tuli toive, että kalenterin lomake tulisi kalentarin alkuun. Tässä linkki ilmoittamiseen: Lisää tapahtuma – Rautalampi.fi. Jos tapahtumien lisäys ei millään onnistu omin konstein, voi tekstin ja kuvan laittaa Inna Kääriäiselle, Tiina Laitiselle tai Pirkko Annalalle. Suositeltavaa olisi myös se, että yhdistykset lisäisivät itse Savon Sanomien menokalenteriin (Tulevia tapahtumia – Savon Sanomat (menoinfo.fi). Näin ne menevät automaattisesti mm. Sisä-Savon lehdelle.

Yleishyödylliset yhdistykset voivat käyttää korvauksetta sivistystoimen tiloja

Inna Kääriäinen muistutti myös, että Rautalampilaiset yleishyödylliset yhdistykset ja säätiöt voivat käyttää korvauksetta sivistystoimen hallinnonalan tiloja yleishyödylliseen, pääsymaksuttomaan toimintaan tilojen normaalina aukioloaikana. Jos tilat on jätetty siistimättä, peritään siivouskuluina 30–50 € siivoustyön laajuuden mukaan.

Rautalammilla, Kerkonkoskella ja Vaajasalmessa talkoillaan – Iltatoreille vapaita vetovuoroja 20.7. & 27.7.

Illan aikana ideoitiin useita tapahtumia, mm. Unelmien liikuntapäivää 10.5., Koko kylän talkoopäivää 13.5., Iltatoreja ja Pestuumarkkinoita. Talkoopäivää suunnitellaan tarkemmin Kunnanvirastolla ke 3.5.2023 klo 18. Sovimme myös, että Rautalampi osallistuu ”Ylen miljoona roskapussia” -kampanjaan. Jokainen voi ilmoittaa nettisivulle https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia Rautalammin kunnan kohdalle keräämiensä roskapussien määrän. Heinäkuussa järjestetään jo kolmannen kerran iltatoreja. Tässä olisi oiva tilaisuus yhdistyksille hankkia mainetta ja vähän mammonaa.

Runon ja laulun Rautalampi ja Pestuumarkkinat

Päivi Lehmusvuori esitteli Runon ja laulun Rautalampi -tapahtuman ohjelmaa. Siihen ennättää vielä hyvin muutkin yhdistykset osallistua! Janne Mensonen kertoi lyhyesti Pestuumarkkinoista. Ajatuksena olisi aloittaa Pestuut perjantaina kirkkovenesoutukilpailulla. Näin Runon ja laulun tapahtuman vesiteema jatkuisi. Tiina Laitinen ottaa mieluusti vastaan esiintyjiä ja toimintaehdotuksia markkinoille. Kävi ilmi, että perinnepestuut kiinnostaisivat. Ehkä alueella voisi olla jokin työpaja, missä voisi kokeilla tervausta, heinäseipään kokoamista jne. Martat aikovat ainakin pistää pystyy neulomon.

Harrastusmahdollisuuksia ja hankkeita

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä tai välittömästi koulupäivän jälkeen. Yhdistyksille laitettiin mietittäväksi, olisiko intoa vetää kerhoja ja alustavasti URSA ja Liisa Paakkunainen (musiikkipaja) kiinnostuivat. Pekka Annala muistutti vielä, että Mansikka ry:ltä voi taas hakea rahoitusta. Toiveita tuli myös uudesta yhdistystoimintakurssista ja Minna Vauhkonen vinkkasi Pohjois-Savon kylät järjestämistä koulutuksista.

Kiitos kaikille osallistujille!

« Uutishuone

Chatbot