Valtuuston kokousten tallenteet katsottavissa jatkossa kahden viikon ajan

28.10.2020 — 10:12

Rautalammin kunta striimaa valtuuston kokoukset suorina lähetyksinä Facebookin kautta. Videot ovat katsottavissa myös ilman Facebook-käyttäjätiliä.

Nämä kokoustallenteet ovat jatkossa katsottavissa kahden viikon ajan kokouksen jälkeen, jonka jälkeen tallenteet poistetaan. Käytännössä muutos ei ole merkittävä, sillä analytiikkatietojen mukaan kokouksia seurataan pääasiassa suorana lähetyksenä ja jonkin verran muutamana kokousta seuraavana päivänä. Vanhempia tallenteita katsotaan hyvin vähän.

Muutos liittyy lakiin digitaalisten palveluiden tarjoamisesta, jonka mukaan pysyvästi saataville jäävät video- ja äänilähetykset tulee 23.9.2020 alkaen olla saavutettavia. Käytännössä tämä tarkoittaa, että videot tulisi tekstittää. Kokoustallenteiden tekstittäminen ei nykyisten resurssien puitteissa ole mahdollista.

Kokousten pöytäkirjat, joista päätökset ilmenevät, ovat jatkossakin saatavilla kunnan verkkosivuilta kahden vuoden ajan kokouksen jälkeen. Sitä vanhempia kokouspöytäkirjoja voi pyytää tarvittaessa Rautalammin kunnasta.

Videotallenteet Rautalammin kunnan Facebook-sivulla
https://www.facebook.com/pg/rautalamminkunta/videos/

« Uutishuone