Rautalammin ja Suonenjoen yhteinen talkoopäivä 18.5.2024 – on aika selvittää, kumpi kunnista on siistimpi!

Suonenjoen ja Rautalammin yhteinen talkoopäivä on lauantaina 18.5.2024. Mukaan on haastettu ja haastatetaan kuntalaiset, kesäasukkaat, yrittäjät, yhdistykset ja rautalampi- ja suonenjokiheimolaiset ympäri Suomen. Aiempien vuosien tapaan Samalla osallistutaan Ylen miljoonaroskapussia -kampanjaan. Kumpi kerää enemmän roskapusseja: Suonenjoki vai Rautalampi? Puhukoot luvut ja kohteet puolestaan: siistimpi kunta voittakoon!

Roskapussikeräyksen tilanne 16.5.2024, Suonenjoki hienoisessa johdossa!

tilanne 16.5. Konnevedellä menee hyvin!

Miljoona roskapussia -sivuston mukaan Rautalampi on tällä hetkellä pienessä takamatkassa. Rautalammilla kerätty pusseja 180 kappaletta ja Suonenjoelta on tähän mennessä ilmoitettu 198 pussia. Toisaalta Ylen väliaikatietojen mukaan kunnan väkilukuun suhteutettuna lähikunnista pärjää parhaiten Konnevesi kuudentena. Edellä ovat Kaskinen, Utsjoki, Kyyjärvi, Hattula ja Somero. Mutta aikaahan on vielä jäljellä kampanjassa 5.6.2024 klo 20 saakka. Kaiken kaikkiaan ilmoitettuja roskapusseja on tähän mennessä 63 514

Rautalammin talkoopäivä alkaa ja päättyy Rautalammin Museon pihalla

Rautalammin talkoopäivä alkaa klo 9 museon pihalla. Talkoopäivän avaa Rautalammin Rautiaisten puheenjohtaja Elina Närhen talkoojulistuksella. Tämän jälkeen jaetaan työvälineitä ja kohteita. Talkoisiin lähdetään varusteiden kera mielessä rakkaus Rautalampiin. Kohteita ovat mm. museon piha, torin alue, uimaranta, urheilukenttä ja maisemapuisto Wanhan ratsastuskeskuksen lähellä, ratsastuskeskuksen peltojen siistiminen, sekä mahdollisesti laidunaidantekoa. ja tietenkin siivotaan roskista pois kaikki raitin varret ja ojanpientareet. Omia talkoita on myös kylillä, kuten mm. Myhinpäässä ja Kerkonkoskella.

Matti Lohen koulun vanhempainyhdistys talkoili keskiviikkona 15.5. koulun pihalla ja Rautalammin yrittäjät laittavat talkoopäivänä raitin jouluvalot kuntoon hyvän sään aikana.

Yhteinen ruokailu on museon pihassa klo 11.30 alkaen. Lämpimästi tervetuloa kaikki! Onhan meille tälläkin kertaa luvattu erinomaista talkoosäätä!

Suonenjoen siivouspäivään voi lähteä monesta paikasta, yhteinen päätös torilla

Suonenjoen siivouspäivä alkaa klo 9 torilta, jonne päivä myös päättyy klo 11.30 yhteisellä ruokailuhetkellä. Kaupungilla on tarjolla ainakin muutamille kertakäyttökäsineitä ja roskapusseja, mutta kannattaa varata itselleen hyvät varusteet mukaan. Kohteina mm. Torin ympäristö, aseman seutu, Kaatron laavu ja liikuntapaikat. Muita lähtöpaikkoja ja siivouskohteita on mm. Iisvedellä ja Metsolassa. Päivällä järjestetään myös roskamelonta joella. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.suonenjoki.fi

Kuvia ja tarinoita talkoopäivästä voi laittaa facebookin Rautalammin talkoopäivä 2024 sivulle sekä Suonenjoen siivouspäivän tapahtumasivulle Facebookissa tai lähettää Tiina Laitiselle ja Jenni Könöselle. Ottakaahan leikkimielinen haaste vastaan ja kohdataan iloisissa merkeissä niin Suonenjoen kuin Rautalammin raiteilla!

 Rautalammin viime vuoden talkoissa ruokailtiin yhdessä kesäisessä kelissä urheilukentän ja Käpynäkodan läheisyydessä. Toivottavasti saamme takatalven selätettyä, että myös tänä vuonna talkooltaisiin auringonpaisteessa.

Lisätietoja: tiina.laitinen@rautalampi.fi, 050 3396954

#miljoonaroskapussia

« Uutishuone