Rautalammin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin äänestystulos on nyt selvillä!

1.3.2023 — 13:53


Rautalammin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin äänestystulos on nyt selvillä. Äänestykseen osallistui 160 rautalampilaista. Kiitos kuntalaiset aktiivisuudesta!

Ideointivaiheessa saimme kuntalaisilta yli 100 jätettyä ideaa nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi Rautalammilla! Jätettyjä ideoita yhdisteltiin ja jatkokehitettiin yhdessä kunnan ja kuntalaisten kanssa äänestykseen eteneviksi ehdotuksiksi kaikille kuntalaisille avoimessa yhteiskehittämisen illassa 18.1.2023.

Yhteiskehittämisen jälkeen äänestykseen eteni kaksi isompaa ehdotusta ja viisi pienempää ehdotusta. Kuntalaiset saivat äänestää kerran, täyttämällä joko paperisen lomakkeen kirjastolla tai verkkolomakkeella. Samalla lomakkeella sai äänestää yhtä isompaa ja yhtä pienempää ehdotusta, ja kunta sitoutuu toteuttamaan eniten ääniä saaneen isomman ehdotuksen ja eniten ääniä saaneen pienemmän ehdotuksen.


Kuntalaiset valitsivat äänestämällä nuorten hyvinvointia edistäviksi ja toteutettaviksi ehdotuksiksi:


1) PAIKKA NUORILLE!

Nuokun kehittäminen yhdessä nuorten kanssa ja toiminnan laajentaminen sekä monipuolistaminen. Nuokun aukioloaikojen lisääminen ja nuorten yökahvilan järjestäminen. Ehdotus sai äänestyksessä 73.1% isommille ehdotuksille annetuista äänistä.

2) ULKOKUNTOSALIN PERUSPARANNUS/LAAJENNUS!

Uusia laitteita ulkokuntosalille mm. käsipainot, penkkipunnerruspenkki, mahdollisesti alueen aitaaminen. Ehdotus sai äänestyksessä 36,3 % pienemmille ehdotuksilla annetuista äänistä.

Ehdotukset lähtevät nyt toteutuksen suunnitteluun, ja jatkosta ilmoitamme kunnan sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.


Lisätietoja:
Anu Leskinen
Mieliteko-ohjelma/Humak
anu.leskinen@humak.fi
040 034 9359

« Uutishuone