RAUTALAMMILLA TAPAHTUU: 9.-11.2.2024 SUPERVIIKONLOPPU

Missä muussa pitäjässä voi kokea samana viikonloppuna MM-tasoista alamäkiluistelua, seuratason este- ja kouluratsastuskilpailut (mukana cup-kilpailu, missä tuetaan Veera Mannisen olympiamatkaa Pariisiin), osallistua uuden Käpynäkodan avajaisiin tai mennä teatteriesitykseen? (uutista editoitu 7.2.24)

Alamäkijoukkuekilpailut helmikuussa 2023, kuva Petteri Nuutinen

Alamäkiluistelu palaa juurilleen valaistuina iltakisoina 9.-10.2.2024 – MM-Sarjaa Rautalammilla

Alamäkiluistelun MM-sarja saapuu jälleen Rautalammin Turkkilanvuorelle, vesitornimäen alamäkiluisteluradalle! Mukana kymmeniä huippuluistelijoita ympäri maailmaa mm.  Marco Dallago (Itävalta), Robin Worling (Kanada) ja Mirko Lahti (Suomi), joka voitti viime vuonna maailmanmestaruuden. Rautalampilaisia laskijoita ovat mm. Elias Vauhkonen, Pietu Ponkkonen, Ilari Laitinen sekä Veeti Miskala. Tähän mennessä kisaan on ilmoittautunut noin 60 laskijaa, 48 miestä, 5 naista ja 12 junnua.
Tänä vuonna kisat luistellaan iltakisoina perjantaina ja lauantaina klo 18 alkaen. Tervetuloa nauttimaan taatusti vauhdikkaasta kilpailusta, upeasti valaistusta radasta ja kansainvälisestä kisatunnelmasta!
Tapahtuman järjestävät Rautalammin Urheilijat ja Suomen alamäkiluisteluliitto.

Radan teko (mm. lumetus, muotojen teko, jäädytys) on vaatinut satoja talkootyötunteja ja jo se on jälleen hyvä osoitus Rautalammin talkoohengestä ja halusta järjestää maailmanluokan tapahtumia. Talkoolaisia on luotsannut Mikko Vauhkonen ja radan rakennusta ja kilpailua kova kolmikko Tuomas Kullaa (RautUn alamäkiluistelujaosto), Janne Mensonen (RautUn alamäkiluistelujaosto) ja Petri Virta (Suomen alamäkiluisteluliitto).

Aikataulu
perjantai 9.2.2023
Klo 12.00 Aikalaskut, vapaa pääsy.
Klo 18.00 Tiimikisa. Liput 5 €
lauantai 10.2.2023 Klo 17.00 RautU vs Ketterä Curling
Klo 18.00 ATSX250 Finaali. Liput 5 €.

Palveluita paikan päällä tarjoavat mm. Ravintola Nuapuri ja ÄmSee Rautalammin teltta. MyösRautalammin kunta ja ratsastuslukio ovat mukana tapahtumassa. Seuraa kisauutisia facebookista ja internetistä
https://www.facebook.com/events/3625341287721765/

http://www.fsxa.fi/atsx250


Käpynäkodan avajaiset pe 9.2.2024 klo 10–12

Rautalammin metsäeskareiden tukikohdaksi ja asukkaiden kohtaamispaikaksi on rakentunut ns. Käpynäkota urheilukentän läheisyyteen Turkkilanvuorelle. Arkkitehtonisesti upean kodan on suunnitellut arkkitehti Laura Korhonen. Iisveden metsä lahjoitti sahatavaran ja Savon ammattiopisto Sakky valmisti puuelementit Kuopiossa. Käpynäkota on ollut osa Mansikka Ry:n Ospa -hanketta  ja sen rakentamista ovat olleet tukemassa noin 20 lahjoittajaa, mm. Iisveden metsä, Savon ammattiopisto Sakky, Juha Rossin säätiö, Kuikka Trans oy, Osuuspankki, LC Rautalampi/Malvi, Jukka Puranen, Partiolippukunta Rautalammin Rautiaiset, Rautalammin Vapaa-ajanasukastoimikunta VASTA, Laura Korhonen, Kalevi Korhonen, Mansikka ry, Rakennuspalvelu K. Karvinen, Liimattalan kylätoimikunta, Pekka Saarikko, Rautalammin Yrittäjät ry, Ecomet Oy, Kaija Hemming ja Ikaset Oy. Tilaa on mahdollista käyttää kenen tahansa ja avajaisissa kuullaan varmasti lisää, kuinka sähköinen varaaminen hoituu!

Nyt onkin aika virallisesti avata rautalampilaisten kotapaikka! Käpynäkodan avajaisia vietetään rennoissa tunnelmissa pe 9.2.2024 klo 10–12! Kotaan viritetään lämpimät tulet ja keitetään nokipannukahvit lisukkeineen. Kahvin lomassa kuullaan mm. Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n, Päiväkoti Silmun, Metsäeskareiden ja kunnan tervehdyssanat. Avajaisten jälkeen voi seurata alamäkiluisteluiden harjoituksia paalupaikalta!

Rautalammilla on erinomaiset puitteet varhaiskasvatukseen: juuri valmistunut päiväkoti Silmu (2022), erittäin hyvää työtä tekevä varhaiskasvatus ja vuonna 2021 alkanut Metsäeskaritoiminta (luonto- ja eräpainoitteista toimintaa). Ilmoitathan tulostasi pekka.seppala@rautalampi.fi.

SuoVaRi järjestää seuratason este-ja kouluratsastuskisat 10.-11.2.2024 Wanhalla Ratsastuskeskuksella – mukana cup-kilpailu, jossa tuetaan Veera Mannisen olympiamatkaa Pariisiin

Suonenjoen Vasama Riders ry (SuoVaRi) järjestää kahden osakilpailun Cup-kisan talven aikana, joista ensimmäinen on Rautalammilla 10.–11.2. ja toinen Suonenjoella maaliskuussa. Wanhan ratsastuskeskuksen ensimmäisissä avajaiskisoissa syksyllä 2023 oli yli 70 starttia ja nyt tulevana viikonloppuna luvassa yli 100 starttia. 

Kilpailussa on kolme luokkaa: HÖÖKS Bronze-Cup, HANKKIJA Silver Cup ja Veera goes to Paris Gold-Cup. Järjestäjät haluavat tukea pieksämäkeläislähtöistä Pariisin olympialaisiin lähtevää ratsastajaa Veera Mannista omalla nimikkosarjalla (https://veeramanninen.fi/). Sen tulot menevät lyhentämättöminä Veeran Olympiamatkaa varten. Hän on huikea esikuva ja on näyttänyt, että myös Itä-Suomesta, pitkästä talvesta huolimatta, voi ponnistaa tähtiin! Tule siis katsomaan seuratason kilpailuja ja myös tukemaan Veeran myötä olympiatason urheilua Wanhalle Ratsastuskeskukselle Rautalammille 10.-11.2.2024 (Palolahdentie 25).

Aikataulu la 10.2. klo 14 alkaen esteratsastus su 11.2. klo 11 alkaen kouluratsastus

Vapaa pääsy ja keksi maneesin kahvilalle nimi!

Kilpailuihin on vapaa pääsy ja maneesin kahvila on auki kilpailun ajan. Kahvila on vielä vailla nimeä, joten ei kun keksimään! Muut kahvilat ovat Cafe Kultaranta Keiteleellä, Cafe Savon Mafia Suonenjoella, joten olisiko Rautalammin ”Cafe Hotakainen” tai Cafe Peura”? Jaana Seppänen on luvannut tarjota muhkeat pullakahvit nimenkeksijälle. facebook: Suonenjoen Vasama Riders https://www.facebook.com/suovari instagram: suovari https://www.instagram.com/suovari/

Tarinateatteriesitys ystävyydestä su 11.2.2024 klo 15

Kouluratsastuksen piiristä voi siirtyä Matti Lohen koululle suonenjokelaisen tarinateatterin esitykseen. Samana päivänä on myös presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä.

Ystävänpäivää edeltävänä sunnuntaina 11.2.2024 klo 15 tarinateatteri SisäValo esittää katsojien muistoja ystävyydestä. Vanha sanonta ”hädässä ystävä tunnetaan” on esityksen nimessä muuntunut muotoon ”Hädässä ystävystytään”. Vaikeat ajat voivat sekä koetella että lujittaa ystävyyttä. Uusien haasteiden äärellä ovi voi aueta myös uusille ystävyyksille.

Liput 5 €. Esitysten kesto 1 h 15 min. Ohjaus: Jukka Virtala Tapahtuma tehdään yhteistyössä Sisä-Savon Sävelet ry ja Sisä-Savon kansalaisopiston kanssa.

Talvirieha Uittiksen laavulla

Sunnuntaina voi viettää aikaa myös ev.lut.seurakunnan, ortodoksisen seurakunnan ja rautiaisten järjestämässä laskiaisriehassa Uittiksella. Voit tukea yhteisvastuukeräysta mm. ostamalla hernekeittoa. Lue lisää: Laskiaisrieha – Rautalampi.fi

Jatkot Nuapurissa perjantaina ja lauantaina

Pe 9.2. Nuapurin lavan valtaa Hyvää Viikonloppua-yhtye!

Showtime klo 24, Liput: 10€/12€
Ennakkoliput myynnissä ticketmaster.fi ja Nuapurissa. ”Yhtyeen keulahamoihin kuuluu muusikko Robastiani ja musiikkiuraa debytoiva Valtteri, sekä heidän tuottaja Aaretti.
Yhtye on tullut tunnetuksi Huurteiseen Seikkailuun-kappaleestaan.
Bilemusaa läpällä tosissaan”

La 10.2. Official Afterparty / Rock`N` Rolly Parton la 10.2.

Showtime klo 24, Liput: 12€/15€
Ennakkoliput myynnissä ticketmaster.fi ja Nuapuri. Tervetuloa! 

(uutista editoitu 6.2.2024 klo 10.15)

« Uutishuone