Pestuumarkkinat 10.-11.9.

1.9.2022 — 20:50

Rautalammin omintakeinen vuodenkierto huipentuu jälleen syyskuun toisena viikonloppuna Pestuumarkkinoihin, jonne on saapumassa markkinamyyjiä ympäri Suomen. Koko kunnan yhteinen talkoohengen voimannäyte sisältää markkinamyyjien ja lavaohjelman lisäksi runsaan määrän eri yhdistysten ja toimijoiden toteuttamia oheisohjelmia.

Pestuuviikonloppu käynnistyy perjantaina alakoululaisten omalla markkinatunnelmapäivällä Pikku-Pestuilla ja nuorison Pestuu-Nuokulla. Iltapäivällä urheilukenttä täyttyy jalkapallon paikallisottelulla ja päälavan räjäyttää perjantai-iltana tutusti Pestuurock: mukana on Rapulateatteri, Peace Frogs Plays the Doors sekä nuorten oma bändi Purple Rain. Livemusiikilla jatkaa iltaa ravintola Nuapuri.

Lauantain oheisohjelmistoon kuuluu ehdottomasti Raittisoittokisa, jossa Rautalammin OP:n lahjoittamasta rahapalkinnosta kisaa semifinaalista jatkoon päässeet Jukka Ruostila, Arttu Turunen, Duo Happy Ending sekä Niko Kurki. Yleisö saa valita oman suosikkinsa päälavan luota löytyvällä lippuäänestyksellä. Lauantaihin palaa tauon jälkeen Mobilistiin kulttuur´päevät ja Pestuuajot. Sahalan kartanon tehometsätalous- ja tilaesittelykierroksia on tarjolla tietyin kellonajoin. Lauantai-iltaan mahtuu levymusiikkia ja valotaidetta, kun Pestuutanssit DJ-Bunuelin kera sekä Lux Rautalampi valloittavat Museon pihapiirin. Ravintola Nuapurssa jatkuu livemusiikki myöhään yöhön.

Sunnuntaina aamupäivällä on lastenohjelman vuoro. Nappulajuoksuihin ilmoittautumisen sekä tuttuja laululeikkejä sisältävän lavaesityksen jälkeen kuljetaan iloisena olympiakulkueena läpi Pestuuraitin urheilukentälle kisaamaan. Kulkueeseen saa ottaa mukaan omia soittimia!

Koko viikonlopun kestäviä oheisohjelmia ovat Rompetori sekä kuntakeskuksen ulkopuolelta löytyvä Konekabaree 2022, joka esittelee työkoneita oikeassa työssä, aidossa ympäristössä. Museon toteuttama Metsäsuomalaiset-näyttely on avoinna kirjaston näyttelytilassa.

Lavaohjelmaa on koottu 201-vuotiaan tapahtuman hengelle sopivasti uutta ja vanhaa yhdistellen. Lavalla nähdään lauantain ja sunnuntain aikana monipuolinen kattaus musiikkia, esityksiä sekä yhden kohtauksen maistiainen kirjastolle 30.9. saapuvasta Sivulliset-näytelmästä. Myös metsäsuomalaisuuden teemavuosi näkyy pelimannimusiikkina ja sahansoittona. Tämän vuoden uutuutena markkinoilla kokeillaan Perinne-Pestuut -myyntialuetta torin viereisessä puistossa. Perinne-Pestuilla kävijä saa kurkistuksen menneiden aikojen markkinatunnelmaan. Alueelle tuleville myyjille on toive sekä tuotteiden, esillepanojen että asujen sopivan 1800-luvun tai 1900-luvun alun aikaan. Alueella on tarjolla myös perinnepelejä, kyläpelimannit Nelle ja Kari sekä ihmeteltäväksi kanoja.   

Viime vuoden tapaan kerätään markkinakävijöiltä kehitystoiveita. Palautelomake löytyy rautalamminpestuumarkkinat.fi -sivustolta. Viime vuonna esitettyihin toiveisiin pohjautuen päälavan paikka ja torin kiertosuunta muuttuvat. Asiakastoiveita ovat myös toteutuvina kiertelevä taikuri sekä historiallisten pukujen näytös. Asiakaskyselyyn vastanneiden kesken arvotaan tuotepaketti, jossa on mm. Pestuumarkkinat -tuotteita ja hunajaa.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta https://rautalamminpestuumarkkinat.fi

Kysy lisää:

« Uutishuone

Chatbot