Perheneuvolan muuttunut palvelutilanne koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana

Koronavirusepidemian aiheuttaneen poikkeustilan (ainakin 13.4 saakka), Suonenjoen ja Rautalammin perheneuvola palvelee asiakkaita puhelimitse tai netin kautta ma-pe klo 8-16. Perheneuvolan asiakkaina olevien perheiden yhteydenotot pyydetään ohjaamaan poikkeustilan aikana ainoastaan sosiaalityöntekijä Kristiina Auviselle numeroon 044-7570758. Olemme vaihtaneet kaikki sovitut tapaamisajat soittoajoiksi ja pyrkineet turvaamaan näin perheneuvolapalvelut kaikille niitä tarvitseville myös tänä poikkeustilan aikana.

Avaamme perheneuvolan hallinnoiman auttavan puhelimen 23.3 alkaen myös perheille, jotka eivät ole perheneuvolan asiakkaina. Mikäli vanhempana tunnet tarvitsevasi tukea, haet käytännön keinoja selvitä lasten kanssa arjessa ja/tai lapsesi oirehtii tässä muuttuneessa poikkeustilan aiheuttamassa tilanteessa ota yhteyttä perheneuvolan auttavaan puhelimeen, 044-7570758 ma-pe klo 8-12. Tarjoamme sinulle ja perheellesi tukea, ohjausta ja neuvontaa lasten kasvatukseen ja perhe-elämään liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

Alla erilaisia linkkejä, joista saat lisätietoa siihen, mitä lasten kanssa on hyvä ottaa huomioon ja miten koronasta kannattaa lasten kanssa puhua.

Unicef:  https://www.unicef.fi/korona-virus-8-ohjetta-nain-puhut-lapselle/
MLL:  https://www.mll.fi/uutiset/lapset-puhuvat-koronasta-mita-aikuinen-voi-tehda/
THL:   https://thl.fi/fi/-/koronavirus-voi-ahdistaa-seka-aikuista-etta-lasta-nain-pidat-itsestasi-ja-laheisistasi-huolta

https://mieli.fi/fi/koronaviruksen-aiheuttamaa-huolta-voi-lievitt%C3%A4%C3%A4

Lisätietoja:
Kristiina Auvinen
sosiaalityöntekijä
Suonenjoen ja Rautalammin perheneuvola
kristiina.auvinen@suonenjoki.fi
puh. 044-7570758

« Uutishuone

Chatbot