Myhinpäässä ajetaan jälleen!

2.8.2023 — 10:06

Secto Rally Finlandin erikoiskokeet 4 ja 8 ajetaan perjantaina 4.8.2023 Rautalammin Myhinpäässä ja Myhinpään soralla ajavat Rally 1 -luokan maailman huippukuskit WRC-autoilla! Suomalaisista mukana mm. Kalle Rovanperä, Esa-Pekka Lappi, Teemu Suninen ja Jari-Matti Latvala (Toyotan tallipäällikkö, sekä kansainvälisistä kuskeista Ott Tänak, Thierry Neuville, Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

Myhinpään erikoiskokeet

Myhinpäässä ajettavat erikoiskokeet ovat:

10:21 EK4 Myhinpää 1 (15,51 km), sulkuaika: 07.15-19.45

16:51 EK8 Myhinpää 2 (15,51 km), sulkuaika: 07.15-19.45

Mutta välilläkin riittää katsottavaa, kun muut luokat Rally 2-4 eli kansalliseen Vetomies-ralliin osallistujat ajavat saman reitin. Kaksipäiväiseen PitkäVetomies-kisaan on ilmoittautunut 88 autokuntaa, joista 69 ajaa kaksivetoluokassa ja 19 nelivetoluokassa. Vetomies-Rallissa kansallisen tason rallikuljettajat tarjoavat tunnetusti näyttävää menoa ja pitkiä luisuja.

Kuinka pääset paikalle?

Rautalampilaiset pääsevät parhaiten paikalle Konnekoskentien kautta. Pysäköintialue on Savojoen tien risteyksessä ja parkkimaksu on 5 € / auto. Nuapurin taksit ajavat nonstoppina parkkialueelta yleisöä ”Myhinpään keskukseen”, maksu on 5 €/ hlö tai perhekoon mukaan.

Toinen reitti tapahtumapaikalle on 9-tieltä Myhinpääntietä (Kasantietä) pitkin. Peltoparkki on noin 350 metriä katsomosta ja täältä myös pääsee taksilla non-stop samoilla parkki- ja matkahinnoilla.

Palvelut paikan päällä

Paikalla on Rautalammin ratsastuslukion makkarakioski (ostamalla tuet lukiolaisten Saksan matkaa), sekä kaksi Ämsee Rautalammin ruokakojua. Ämseen kojuilta saa mm. kebabmukeja, pyttipannua, kahvia, virvokkeita, kierrekanelipullia yms. Ämseen kojujen vierestä löytyy pöytiä ja istumapaikkoja, sekä kaksi yleisövessaa kummastakin.

Talkoissa mukana lähes 200!

Tapahtuman järjestämiseen osallistuu lähes 200 henkilöä eli tämä on rautalampilaisten yhdistysten suuri yhteisponnistus, vaikka allekirjoittajana on Ämsee Rautalampi. Talkoolaistoimitsijat hoitavat mm. liikenteenohjausta ja toimivat järjestyksenvalvojina. Mukana ovat Ämsee lisäksi mm. LC Rautalampi/Malvi, RautU, Pärsnäkorven Erä, Rautalammin Yrittäjät ja Säkinmäen metsästysseura. Suonenjoen UA johtavat erikoiskokeiden sujuvuutta noin 22 henkilön voimin.

On hienoa, että Myhinpään reitti on taas valittu erikoiskokeeksi ja täältä on löytynyt suuri joukko rallin ystäviä talkoolaisiksi ja toivottavasti myös yleisöksi! Tehdään Myhinpään reitistä ikimuistoinen nauttimalla kisatunnelmasta järjestäjien ohjeita noudattaen ja tietysti kohottamalla sitä kautta Rautalammin mainetta!

Rallit alkavat torstaina 3.8 ja päättyvät sunnuntaina 6.8. Lippuja tapahtumiin saa Cectorallyn verkkomyynnistä ja tietyiltä Shell-asemilta. Digitaalinen kisaopas löytyy täältä.

Ja jos ei pääse paikan päälle, voi ralleja seurata legendaarisesta Ralliradiosta: 99,3 MHz (Jyväskylä) ja 97,0 MHz (Pihtipudas) ja televisiosta. C More välittää Suomen MM-rallin tapahtumat suorana alusta loppuun. Lähetyksiä ja infoa myös Yle Areenassa, yle.fi-sovelluksessa ja Yle Urheilun sivuilla.

« Uutishuone