Kunta ottaa yhteyttä yli 70-vuotiaisiin kuntalaisiin

3.4.2020 — 13:47

Kunta on yhteydessä yli 70-vuotiaisiin rautalampilaisiin. Yhteydenottojärjestelyt on jo aloitettu. Ikäihmisten tavoittaminen aloitetaan ensi viikon aikana. Rautalammilla on reilut 800 yli 70-vuotiasta asukasta.

Kunnassa on noussut huoli siitä, että verkkotiedottaminen ei tavoita kaikkia riskiryhmään kuuluvia. Ikäihmisten joukossa on paljon kuntalaisia, jotka eivät käytä nettiä tai joille avuntarjoukset eivät muutoinkaan ole välittyneet.  Olemme pyrkineet tiedottamaan asioista myös paikallislehdissä ja esim. kotipalvelun kautta on jaettu tiedotetta kotipalvelun asiakkaille. Huoli ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnista on kasvanut lisää, nyt kun esim. lähiomaisten käyntejä vanhuksien luona on toivottu vältettävän. Myös Uudenmaan rajan sulkeminen voi tarkoittaa sitä, ettei useiden ikäihmisten perheenjäsenet pysty enää tapaamaan läheisiään kotiseudullaan.

Yhteydenottojen tarkoituksena on varmistaa asukkaiden hyvinvointi sekä selvittää heidän kauppa-asiointi- tai muut palvelutarpeensa.

Soittaminen aloitetaan ensi viikolla, jolloin tiedotamme asiasta tarkemmin.

Oletko vapaaehtoinen auttamaan?

Rautalammin kunta organisoi edelleen vapaaehtoistoimintaa ja voit edelleen ilmoittautua ja tarjota apuasi esim. ikäihmisten kontaktointiin. Ilmoittaudu neuvontanumeroomme 040 164 2000. Ilmoittautuessasi vapaaehtoiseksi kerro nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä miten olet valmis auttamaan. Vapaaehtoiset auttajat eivät itse voi kuulua riskiryhmiin.

Kysy lisää:

Kunnanjohtaja

Anu Sepponen

0408405088

anu.sepponen@rautalampi.fi

Yksikkö

Hallinto, Johtoryhmä

Toimipaikka

Kunnanvirasto
Kuopiontie 11, 77700 Rautalampi

« Uutishuone