KORONATESTAUKSEEN MUUTOS

17.9.2021 — 13:05

STM:n linjauksen mukaisesti (14.9) jatkossa täysin rokotettujen henkilöiden ei tarvitse enää hakeutua koronatestiin, jos heillä on vain lieviä oireita ja toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään viikko. Koronatestiin ei tarvitse hakeutua myöskään, jos henkilö on sairastanut varmennetun koronavirusinfektion edeltävän kuuden kuukauden aikana.

Näytteitä otetaan kuitenkin seuraavissa tilanteissa: Henkilöt joiden tiedetään altistuneen koronavirukselle, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastyössä olevia työntekijöitä, ovat ikääntyneiden hoiva- ja hoitoyksiköiden asukkaita tai henkilökuntaa tai jotka kuuluvat vakavan koronavirusinfektion riskiryhmään.

Alle 12-vuotiaiden osalta näyte otetaan, jos lapsi on altistunut tartunnalle varmistetulta koronaviruspotilaalta edeltävän kahden viikon sisällä, perhepiirissä on yli 16-vuotiaita ,joilla ei ole täyttä rokotussuojaa tai lapsen oireet edellyttävät testausta lääkärin arvion mukaan.

Oireettomia henkilöitä tutkitaan edelleen tartuntatautilääkärin harkinnan perusteella tartuntaketjuja jäljitettäessä sekä sellaisissa olosuhteissa, joissa on kohonnut riski taudin laajalle leviämiselle tai tarttumiselle etenkin riskiryhmiin kuuluviin (esim. sote-yksiköt, tietyt työpaikat).

https://www.psshp.fi/-/uudet-suositukset-covid-19-testaamisesta-kaksi-kertaa-rokotettuja-ei-paasaantoisesti-enaa-testata-jos-oireet-ovat-lievia-?inheritRedirect=true&redirect=%2Fetusivu

Kuvassa voi olla teksti

« Uutishuone

Chatbot