Korona-asiointipuhelin 044 4131 257 MA-TO 8-14 JA PE 8-13.30

15.6.2022 — 13:06

Suojaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirustartunnalta. Alla olevat keinot auttavat ehkäisemään myös uusien virusmuunnosten leviämistä (www.thl.fi).

Suosittelemme sinulle:

  1. Ota rokote.
  2. Jos sairastut, pysy kotona.
  3. Muista hygienia: kädet, maski, turvaväli.
  4. Pidä Koronavilkku päällä.

(tiedotetta päivitetty 21.3.2022)

Koronarokotus

Ajankohtaista palstalta löydät viimeisimmät tiedotteet koronarokotuksista ja -rokotusajankohdista. Tällä hetkellä koronarokotuksia laitetaan ensisijaisesti ajanvarauksella. Ajanvaraus korona-asioinnin numerosta 044 4131 257.

Kuinka toimia, kun epäilet koronavirustartuntaa?

Hengitystieoireisena on tärkeää välttää muiden altistamista tartunnalle. Koronakotitestiä suositellaan käytettävän varsinkin, jos tiedät altistuneesi koronalle tai oireesi ovat lieviä, etkä kuulu riskiryhmään.

Jos tarvitset apua korona-asioissa, sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita tai epäily koronatartunnasta, soita ensin! Älä tule suoraan terveysasemille. Kuntayhtymän korona-asiointitapuhelin 044 4131 257 ma-to 8-14 ja pe 8-13.30.

  • HUOM! koronatestaaminen terveysasemalla on kohdennettu vakavasti sairaisiin potilaisiin, vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluviin, sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviin sekä pitkäaikaishoitolaitoksissa asuviin. Muiden testaaminen yksityisellä sektorilla.

Koronatestit tehdään ajanvarauksella. Käytä suu-nenäsuojusta testiin tullessasi ja vältä julkisen liikenteen käyttöä. Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymässä koronatestaukset tehdään Suonenjoen terveysaseman piha-alueella olevassa kontissa.

Koronatodistus

EU:n koronatodistuksen ensisijainen tulostus- tai tallennustapa on hakea se Omakanta-palvelusta. Voit valtuuttaa toisen täysi-ikäisen henkilön käyttämään Omakantaa  puolestasi, jos et itse pysty asioimaan palvelussa. (Täysi-ikäisen puolesta asiointi – Kansalaiset – Kanta.fi) Omakannassa koronatodistuksen voi tallentaa tai tulostaa. Jos tulostaminen ei ole mahdollista kotona, voit tulostaa todistuksen esimerkiksi kirjastojen tai muiden julkisten tilojen tai yritysten tulostuspalveluja käyttäen. (yhteiskäyttökoneiden turvakäytännöt huomioiden). Todistus voidaan tulostaa omalla terveysasemalla siinä tapauksessa, että sen tulostaminen tai tallentaminen Omakannasta ei ole muulla tavoin mahdollista joko itse tai toisen avustamana. Huom! Koronarokotusten tulostuksessa terveysasemilla on tällä hetkellä ruuhkaa. Koronatodistukset toimitetaan ainoastaan postittamalla.

Linkkejä, päivittyvää koronatilannetietoa ja yhteystietoja:

Rokotteet ja koronavirus: Tietoa koronarokotteista – THL

terveyskylän koronabotti/koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointi Epidemiabotti: korona COVID-19 (terveyskyla.fi)

koronavirustaudin oirearviokysely https://www.omaolo.fi/

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Koronavirustilanteeseen voi liittyä elämää rajoittavia tekijöitä, jotka voivat tuoda mieleen monenlaisia kysymyksiä. Mielenterveyskeskuksen puhelinneuvonta on avoinna ma-pe klo 12-14 puh. 044 4131 222.

« Uutishuone