Vapaa-aika ja kokoontuminen

, , 5.5.2020 — 08:29

Ensimmäinen kesäkuuta alkaen (1.6.2020) kokoontumisrajoitus nousee kymmenestä ihmisestä 50 ihmiseen. Kokoontumisrajoituksia sovelletaan myös yksityistilaisuuksissa. Rajoite on voimassa kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa.

Ulkoharrastuspaikat avataan 14. toukokuuta alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuun alusta alkaen erityisjärjestelyin. Hallitus ei ottanut kantaa esimerkiksi otteluyleisöihin, mutta linjasi, että rajatuissa kokoontumispaikoissa on kyettävä huolehtimaan esimerkiksi turvaväleistä väkimäärää rajoittamalla.

Valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset avataan asteittain 1. kesäkuuta alkaen.

Rautalammin kunta noudattaa ohjeistuksia ja avaa ulkoliikuntapaikat 14.5.2020. Kuntosalit, liikuntasalit, kirjasto ja nuorisotilat avautuvat asteittain 1.6.2020 alkaen. Uimahallin avautumisesta tiedotetaan myöhemmin. Rautalammin kunta järjestää lasten ja nuorten kesätoimintaa. Kesäinfo tulee jakoon viikolla 20.

« Uutishuone