Euroopan kulttuuriperintöpalkinto Mestarit ja kisällit -hankkeelle

24.11.2022 — 10:19

Rautalammillakin aktiivisesti useamman vuoden ajan toiminut Kotiseutuliiton Mestarit ja kisällit -hanke on saanut Euroopan kulttuuriperintöpalkinnon. Mestarit ja kisällit -toiminta on ylisukupolvista kulttuuriperintötyötä, jossa perusajatus on mitä kutkuttavin: kuka vain ja minkä ikäinen tahansa voi olla mestari tai kisälli. Kaikki voivat oppia uutta toinen toisiltaan. Toiminnassa lapset, nuoret ja ikäihmiset kohtaavat yhdessä kokien ja oppien paikallisuuden, perinteiden sekä kulttuurin äärellä.

Suomen Kotiseutuliiton Mestarit ja kisällit -hankkeen pohjalta Sisä-Savon perinneyhdistys ja Rautalammin Historiallinen yhdistys käynnistivät Rautalammin Mestarit ja kisällit -hankkeen 28.8.2019. Hankkeessa lapset ovat kohdanneet ikäihmisten kanssa kulttuurin äärellä. Rautalammin hankkeen teemana on ollut ”Vahvoilta juurilta kohti tulevaisuutta”. Hanke päättyy 31.12.2022.

Rautalammin Mestarit ja kisällit -hanketta ovat tukeneet Juha Rossin Säätiö, Suomen Kotiseutuliitto sekä Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry.

Ensi lauantain joulukauden avajaisissa Mestarit ja kisällit -toiminnassa mukana ollut Iiris Sorri kertoo lyhyesti Rautalammilla toteutuneista toimista sekä toiminnan jatkosta, tervetuloa kuulolle! https://www.rautalampi.fi/tapah…/joulukauden-avajaiset-2022/

Mestarit ja kisällit -hankkeen Rautalammilla toteutuneista kausista voit lukea lisää Sisä-Savon Perinneyhdistyksen sivuilta: https://sisa-savonperinne.fi/

« Uutishuone