YKSITYINEN PERHEPÄIVÄHOITO OSAKSI KUNNAN VARHAISKASVATUSPALVELUJA

18.9.2018 — 09:54

Kunnanhallitus on hyväksynyt 17.9.2018 kokouksessaan, että yksityiseen perhepäivähoitoon otetaan käyttöön palveluraha. Tämä tarkoittaa, että yksityinen perhepäivähoito on osa kunnan varhaiskasvatuspalveluja ja varhaiskasvatus maksaa vanhemmille yhtä paljon kuin se maksaisi kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Yksityiseen perhepäivähoitoon ja siihen liittyvää palvelurahaa haetaan eDaisyn kautta (linkki kunnan varhaiskasvatuksen kotisivuilla ja sisään kirjaudutaan pankkitunnuksilla).

Haku yksityiseen perhepäivähoitoon tapahtuu niin, että vanhemmat/ huoltajat tiedustelevat yksityisiltä perhepäivähoitajilta mahdollisista vapaista paikoista. Tämän jälkeen eDaisystä haetaan palvelurahaa sekä hoitopaikkaa yksityiselle hoitajalle. Tulotiedot tulee laittaa liitteeksi tai toimittaa myöhemmin (kuitenkin ennen kuin varhaiskasvatuspalvelu alkaa). Tämän jälkeen tulee päätös yksityisestä varhaiskasvatuspalvelusta ja asiakasmaksusta.

Palveluraha on hankinnanvarainen etuus.  Kunnan tavoitteena on, että yksityinen varhaiskasvatus on osa kunnallista varhaiskasvatuspalvelua.

Yksityinen perhepäivähoito on painottunut luontoon. Kaksi hoitajaa ovat vuokranneet tilan, jossa he yhdessä järjestävät perhepäivähoitoa. Paikkoja heillä on yhteensä 8 ja perhepäivähoito on auki arkisin klo 06.00-17.00.

Lisätietoja antavat:

  • Varhaiskasvatusjohtaja Tiina Puranen: 040-572 5321, puranen@rautalampi.fi
  • Yksityinen perhepäivähoitaja Tuula Hämäläinen: 040-731 3963
  • Yksityinen perhepäivähoitaja Tiina Matilainen: 040-535 9695

« Uutishuone